© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden Tango Rey Gemisi ile İlgili Açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Batı Afrika'da Tango Rey isimli gemiye giren bazı şahısların gemiden bazı eşyaları çaldığını açıkladı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada;

"Bugün bazı basın yayın organlarımızda “Türk gemisine korsan saldırısı” başlığı ile yer alan haberin içeriğinde belirtilen “Geminin 30 Kasım gecesi saldırıya uğradığı ve halen korsanların gemide olduğu öne sürüldüğü” bilgisi üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur.

Vanuatu bayraklı, donatanı Türk olan Tango Gemiciliğe ait TANGO REY isimli kuru yük gemisine 30.11.2020 günü saat 03:00’da Konakri Ginea demir yerinde adi hırsızlık maksadıyla çıkan kişilerce para ve bilgisayar gibi şahsi eşyaların çalındığı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi  tarafından öğrenilmiştir.

Gemi işleteninden edinilen bilgilere göre gemi personelinin selamette olduğu ve gemide herhangi bir sorun olmadığı teyit edilmiştir. Gemi limanda ve emniyetli bir şekilde operasyonuna devam etmekte olup konu tarafımızca takip edilmektedir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur..." 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER