© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Densay'a yeni bir gemi daha mı?

Mitsui yapımı 177.000 dwt'luk gemi, Türk şirketi Densay Shipping'i anlaşmaya bağlayan komisyoncularla 18.5 milyon dolar kazandı.

Kassian Maritime, Satori adında 2007 yapımı bir capesize sattı . Mitsui yapımı 177.000 dwt'luk gemi, Türk şirketi Densay Shipping'i anlaşmaya bağlayan komisyoncularla 18.5 milyon dolar kazandı. Onaylandığı takdirde bu Densay'ın ikinci pelerini olacak. Geminin Ocak ayında kuru havuza alınması nedeniyle satılması nedeniyle fiyat sabit. 

Anlaşma, yeni inşalara yatırım yapmanın daha iyi olduğuna karar veren 39 gemilik Densay'ın ikinci el pazarındaki ilk anlaşması oldu. Birkaç hafta önce, en sevdiği segmentte bir gemi sipariş ettiği ve Sumec New Dayang'a tek bir 63.000 dwt ultramax dökme yük gemisini yaklaşık 32.5 milyon $ karşılığında eklediği ve teslimatın 2026'nın ilk yarısında yapılacağı, Mayıs ayında ise Tayfun Günerhan'ın kontrolündeki ekip tarafından sipariş edildiği belirtilmişti. Çin'deki diğer iki tersaneye dört ultramax sipariş etti. Bu gemilere ek olarak sipariş üzerine 12 adet daha gemi bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER