© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Drewry, Gemi Zabiti Eksikliğinin Kötüleştiğini bildirdi

Drewry'nin bu hafta yayınladığı en son Manning Yıllık Gözden Geçirme ve Tahmin raporuna göre , küresel denizcilik endüstrisindeki ciddi gemi zabiti açığı, rekor düzeydeki en kötü seviyesine ulaştı ve azalma belirtileri gösteriyor. dedi

Rapor, 2023'te küresel zabit havuzunun yaklaşık %9'una ulaşan genişleyen bir zabit mevcudiyeti açığına dikkat çekiyor. Bu, bir önceki yılki %5'lik düşüşe göre önemli bir artışa işaret ediyor ve Drewry'nin denizci pazarını analiz etmeye başlamasından bu yana geçen 17 yılda kaydedilen en yüksek seviyeyi temsil ediyor.

Yeni denizci arzının sınırlı mevcudiyetine dayalı projeksiyonlar, benzer açık seviyelerinin 2023'ten 2028'e kadar devam edeceğini göstermektedir. Bu tahminler, gemi sayılarına ve mürettebat seviyelerine ilişkin varsayımlara dayanmakla birlikte, giderek daralan denizci işgücü piyasasının açık bir göstergesi olarak hizmet etmektedir. Çıkarımlar önemlidir, işe alım ve elde tutma çabalarının yanı sıra personel maliyetlerini de etkiler.

 

 

COVID-19 etkisi

COVID-19 salgınının kalıcı etkileri sektörü etkilemeye devam ediyor. Mürettebat eğitimi önemli ölçüde etkilendi ve denizde çalışmanın çekiciliği azaldı. Gemilerde, genellikle zorlu koşullarda uzun süre kalan mürettebatın hikayeleri, endüstrinin azalan çekiciliğine katkıda bulunmuştur.

Sonuç olarak, denizcilerin refahına odaklanma, çalışanların ücret oranlarının ötesinde tutulmasında kilit bir faktör olarak ivme kazandı. Evlerindeki ailelerle etkili iletişim kanalları, gemideki konforlu tesisler ve destekleyici bir çalışma ortamı gibi unsurlar, denizcileri çekmede ve elde tutmada giderek daha önemli hale geldi.

Ukrayna'da savaş

Denizci tedarik zincirinin karşılaştığı zorluklar, Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesiyle daha da şiddetlendi. Pek çok deneyimli mürettebat, orduya katılmak için evlerine döndü ve bu durum, mevcut denizci kıtlığına katkıda bulundu. Ne yazık ki, şu anda sürmekte olan çatışmanın görünürde bir sonu yok, bu da Rusya ve Ukrayna'dan gelen yeni denizcilerin sayısının yakın gelecekte ciddi şekilde sınırlı kalacağı anlamına geliyor.

Gemi adamlığı, özellikle zabit mevcudiyeti açısından, önümüzdeki yıllarda önemli bir zorluk teşkil edecek olsa da, küresel derin deniz gemi filosunun hızlı büyümesi durumu daha da kötüleştirecektir.

Drewry'de Manning Araştırma Başkanı Rhett Harris, "İşverenler açığı gidermek için alternatif arz kaynakları araştırıyor ve ücretler artan dalgalanma gösteriyor" dedi. “Konteyner gemileri ve açık deniz tedarik gemileri gibi sektörler, bu sektörlerin gücü nedeniyle şimdiden artan ücret oranlarına tanık oldu. Diğer gemi türleri için de ücret maliyetlerinin hızlanmasını öngörüyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER