© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Dünya Türk denizciliğini bizden okuyor

Academia.edu'nun araştırmasına göre dünya üzerinde 70 gazete bizden bahsediyor ve takip ediyor.

Academia, akademik araştırmaların paylaşıldığı bir platformdur. Akademisyenler 47 milyon makale yükledi ve her ay 103 milyon akademisyen, profesyonel ve öğrenci Academia ile ilgili makaleler okuyor.

Dünya üzerindeki 70 denizciik gazetesi Türk denizciliği haberlerini bizden okuyor

Academia.edu' nedir?

Academia.edu'nun kurucusu Richard Price'ın aklına şirket fikri Oxford'da felsefe alanında doktorasını bitirirken geldi.
Richard doktorasını bitirirken “ben buyum; bu benim; üzerinde çalıştığım şey bu; işte belgelerim.” O zamanlar Oxford, kişisel web siteleri için birkaç megabaytlık alan sunuyordu ve kendi HTML ve FTP dosyalarınızı sunucuya kendiniz yazmanız gerekiyordu. Richard, "ana sayfa oluşturmanın ve makaleleri yüklemenin tek tıklamayla bir yolu olması gerektiğini" düşündü. Bir ana sayfaya sahip olmak teknik yetenek gerektirmemelidir.” Richard birkaç lisansüstü öğrenci arkadaşına sordu ve onlar da aynı şekilde hissettiler.
BÜYÜME
İlk günlerde en önemli şey büyümeydi: Kullanıcıların ve yüklenen makalelerin sayısındaki artış. İlk birkaç ayda doğrusal bir hızla büyüyorduk. Bazı günler 37, ertesi gün 42, ertesi gün 38 kullanıcı katılıyordu. Bir yıl sonra 50.000 kullanıcıya ulaştık ve birisi Facebook'ta “Tebrikler; 500.000 kullanıcıya sesleniyoruz.” Richard şöyle düşündüğünü hatırlıyor: “Vay canına, bu çok fazla. Doğrusal bir hızda bu, şu ana kadar harcanan zamanın 10 katını alacak."
Üstel büyümeyi hesaplamaya başladık ve 500.000 kullanıcıya, ardından hızla 1 milyon kullanıcıya ulaştık. Bugün Academia.edu'ya 253 milyon kullanıcı katıldı ve her gün yaklaşık 140.000 kişi Academia.edu'ya katılıyor.
Academia.edu'nun misyonu dünyadaki araştırmaları hızlandırmaktır. Amacımız her alanda araştırmaları hızlandırmak; iklim değişikliğine çözüm bulmak; hastalıklara çare bulmak; Yapay zeka gelişiyor.
Tüm bu alanlardaki ve diğer alanlardaki araştırmaları hızlandırmak istiyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER