© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Efsane Kaptan Necla Öney Hayatını Kaybetti

Türkiye’nin ilk kadın yat yarış kaptanı Necla Öney hayatını kaybetti.

1950’li yıllarda denizciliğe başlamış, Türkiye’nin ilk kadın yat yarış kaptanı Necla Öney hayatını kaybetti.

Türk yatçılığının efsane isimlerinden merhum Ahmet Muhittin Öney’in eşi olan ve Türkiye’nin ilk kadın yat yarış kaptanı Necla Öney hayatını kaybetti.

Sosyal medyada birçok başsağlığı mesajı paylaşıldı. Gazeteci – Denizci Turgay Noyan yaptığı paylaşımda ” 50’li yıllarda denizciliğe başlamış, Türkiye’nin ilk kadın yat yarış kaptanı Necla Öney’i kaybettik. Türk yatçılığının efsane isimlerinden merhum Ahmet Muhittin Öney’in eşi, binlerce mil seyir yapmış amatör denizci Banu Öney’in annesi Necla Öney, 31 Ağustos’ta hayata gözlerini yumdu. Banu Öney, haberi denizde Fiji’ye iki gün uzaklıktayken aldı. Necla Öney’e Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.” dedi.

Gazeteci Emre Aygen paylaştığı başsağlığı mesajında “Necla Önay’i kaybettik. “Bak bir varmış, bir yokmuş. Eski günlerde. Güzel bir kız Boğaziçi’nde” şarkı sözleri Fecri Ebcioğlu’nun kaleminden en çok sevilen şarkı olmuştu. Boğaziçi’ndeki güzel kız da Necla Teyze idi. Kanepede oturan Necla Önay. Yanında Annem Ayten Aygen ve yanında rahmetli kocası Muhittin Önay’in kız kardeşi Firuzan Köksal. Muhittin Beyin yanında Firuzan Hanımın rahmetli kocası Lütfü Köksal ve yanında rahmetli Babam Cemal Aygen. Mekanları cennet olsun.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER