© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

FETÖ Üyeliğinden Tutuklanan Mansimov’un Gemilerinde 150 Denizci Mahsur Kaldı

FETÖ üyeliğinden tutuklanan Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun sahibi olduğu Palmali Holding’e ait 12 gemide yaklaşık 150 denizcinin mahsur kaldığı, denizcilerin ödenmeyen maaşlarının 3,2 milyon doları aştığı belirtildi.

Bloomberg'in haberine göre, FETÖ üyeliğinden tutuklanan Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun sahibi olduğu Palmali Holding’e ait 12 gemide yaklaşık 150 denizci mahsur kaldı. Limanlarda terk edilen denizcilerin bir kısmının açlık grevi başlattığı öğrenildi.

Akdeniz'de çeşitli ülkelerin limanlarında terk edilen 12 gemideki 150 denizci, ödenmeyen ücretlerini almak ve evlerine dönmek istiyor.

Beyrut'ta gemilerden birinde mahsur kalan mürettebat, 9 günlük açlık grevinin ardından kalan ücretinin yüzde 40'ından az olan 114 bin doları alarak evine döndü. Geminin 44 yaşındaki kaptanı Samig Nabiyev ve ekibi, şirketlerin ödeme yapamaması durumunda üyesi olan şirketlerin yerine tazminat ödemelerini yapan denizcilik sigortası şirketinin teklifini kabul etti.

Nabiyev, yaptığı bir açıklamada "Şirket sadece gemiyi düşünüyor, mürettebatı değil - biz insanları değil," dedi.

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu(ITF), İtalya'da limanlarda mahsur kalan denizcilerin maaşlarının 3,2 milyon dolardan fazla olduğunu söyledi. ITF ayrıca, denizcilerin ödenmemiş ücretlerini geri almalarını, ülkelerine geri dönmelerini sağlamak için mücadele ettiklerini de söyledi.

ITF, gemilerde mahsur kalan denizcilere insani yardım temin ederken, bir yandan da denizcilerin ücretlerini alıp serbest kalmaları için şirketle, limanların yetkilileriyle ve gemilerin kayıtlı olduğu ülke olan Malta yetkilileriyle müzakere etmeye çalışıyor.

ITF'nin İran bölge koordinatörü Muhammed Arrachedi, gemicilerin eve dönmek için açlık grevine çıktığını, yemekleri ve suları bitmiş halde gemilerde mahsur kalan işçilerle ne ülkelerin ne de liman yetkililerinin ilgilendiğini belirtti.

Gurbanoğlu'nun kaldığı Silivri Cezaevi'nden bazı gemilere de mektup gönderdiği aktarıldı. Gurbanoğlu mektubunda, denizcilerin yaşadıkları zorlukları kabul ettiğini söyleyip, “Maaşlarınızı alamıyorsunuz, yiyecek ve yakıt kıtlığı yaşıyorsunuz. Bütün bunları duyunca kendimi çok kötü hissediyorum. Ancak size yalvarıyorum, lütfen gemilere sahip çıkın ve lütfen sabırlı olun." diye yazdığı belirtildi. Kaptan Nabiyev ise, “Palmali ve Mansimov bize sadece yalan söyledi. Bizi Lübnan'da terk edip bıraktılar ve yardım etmediler” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER