© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Gemi İnsanı Mutluluğu Artıyor

The Mission to Seafarers Derneği, Standard Club ve Idwal'ın desteğiyle üç ayda bir hazırlanan Denizci Mutluluk Endeksi raporuna göre, denizcilerin mutluluk düzeylerindeki artış devam ediyor

The Mission to Seafarers Derneği, sigortacı Standard Club ve gemi teftiş firması Idwal'ın desteğiyle bir araya getirilen en son Denizci Mutluluk Endeksi raporu, denizcilerin mutluluk düzeylerinin arttığını ortaya koydu.

Yayınlanan rapora göre, denizcilerin mutluluk seviyeleri 7,21/10’dan 7,3/10'a ulaştı. Bu yılın ilk çeyreğinde kaydedilen 5,85'lik rekor düşük seviyenin ardından denizci memnuniyetindeki artış dikkat çekti.

Endeksteki artış ile denizcilik endüstrisinin mürettebat üyelerinin refahını sağlamaya yönelik çözümlerinin gemi insanı moralini yükseltmeye başladığı belirtildi. Ancak endeks sonuçları, yeniden gemi insanı refahının iyileştirilmesi için hala yapılacak çok iş ve iyileştirilebilecek alanların olduğuna dikkat çekmekte.

Veriler büyük ölçüde olumlu olsa da rapora göre, birçok denizci için taze gıda eksikliği, ücretler, iş yükünden kaynaklanan yorgunluk ve stres gibi sorunlar devam ediyor.

The Mission to Seafarers Derneği üyesi Ben Bailey mutluluk seviyelerinin art arda ikinci çeyrekte arttığını görmekten memnun olmakla birlikte, “İyimserlik denizde yavaş yavaş hayata dönüyor, ancak sıkı çalışmaya devam etmezsek bu kazanımların hızla kaybedilebileceğini unutmamalıyız” açıklamasında bulundu.

The Mission to Seafarers Derneği, denizcilerin denizdeki yaşamlarıyla ilgili düşüncelerini ve duygularını ölçmenin bir yolu olarak 2015 yılında Denizci Mutluluk Endeksi'ni başlattı.  Amaçları ise, endüstride değişim için bir örnek oluşturmaya yardımcı olacak, bu zorlu kariyer yolunun iyi ve kötü yönlerinin anlaşılmasına yardımcı olmak için genel denizcilik topluluğunun fikrini almak.  Rapor, Standard Club ve Idwal'ın desteğiyle üç ayda bir hazırlanıyor.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER