© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Genç Zabit Hayatını Kaybetti

Blue Powder Shipping işletmesinde bulunan Vanuatu bayraklı 'ERKUL S' isimli kargo gemisinde 3. Kaptan olarak görev yapan UĞUR KIR'ın kaza sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü genç denizcinin ölümü hakkında twitter hesabından açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; ''16.07.2021 günü saat 13:05’te AAKKM'ye gelen çağrıda Namibia’nın 330 deniz mili açığında seyretmekte olan Vanuatu bayraklı ERKUL S isimli gemide 3. Kaptan olarak görev yapan UĞUR KIR isimli personelin bilinç kaybı yaşadığı ve tahliyesi talep edilmiştir.

Vatandaşımızın tahliyesi için Angola Luanda Büyükelçiliğimiz ile temasa geçilmiş, görüşmede geminin yakıtının bittiği, en yakın karaya 330 deniz mili mesafede olduğu geminin yakıtını almasına müteakip en yakın liman olan Angola/Lobito limanına seyredebileceği bilgisi alınmıştır.

ERKUL S gemisinin yakıt ihtiyacını sağlayacak yakıt barcı ile yapılan görüşmede personelin tahliyesi talep edilmiş fakat COVID-19 tedbirleri sebebiyle bu talep geri çevrilmiş ve maalesef 3. Kaptan Uğur KIR’ın 04:00 (TS) sularında vefat ettiği bilgisi Merkezimize ulaşmıştır.

Luanda Büyükelçiliği’nden alınan bilgiye göre, cenazenin en hızlı Güney Afrika'nın Cape Town limanından alınabileceği değerlendirilmiş olup yakıt ikmalini tamamlayan geminin rotasını cenazeyi teslim etmek üzere Cape Town olarak belirlediği bilgisi alınmıştır.

Uğur KIR'ın naaşının memlekete getirilmesi ile ilgili gelişmeler Bakanlığımızca takip edilmekte olup görev başında hayatını kaybeden gemi insanımız Uğur KIR'a Allah'tan rahmet tüm yakınlarına ve denizcilik camiamıza sabır diliyoruz.'' ifadelerine yer verildi.

Uğur Kır, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra Piri Reis Üniversitesi’nde denizcilik eğitimi almıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER