© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Hazar Denizi'ndeki en büyük filo

Ceyhun Bayramov: "Azerbaycan, Hazar Denizi'ndeki en büyük ticaret filosuna sahip."

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Moskova'da Hazar'a kıyısı olan devletlerin dışişleri bakanlarının geniş çaplı toplantısında konuştu.

APA'nın Moskova muhabiri, bakanın mevcut toplantının bölgede yüksek türbülans koşulları altında yapıldığını söylediğini, bunun da tarafların toprak bütünlüğü, egemenlik, toprakların kullanılmaması gibi maddelere uymasının önemini vurguladığını bildirdi.

  Böylece Hazar Denizi barışın, dostluğun ve işbirliğinin yeri haline gelecektir.

Ceyhun Bayramov, uzun yıllardır tartışılan ve 2018 yılında imzalanan Hazar Denizi'nin hukuki statüsüne ilişkin sözleşmenin yakın zamanda yürürlüğe girmesinin önemine dikkat çekti. Azerbaycan'ın 16 uluslararası hukuki belgeden 15'ine taraf olduğunu kaydetti.

Bakan, Hazar bölgesinin yatırım çekiciliğinin artırılması ve Hazar ülkelerinin ekonomik rekabet gücünün artırılması çağrısında bulundu.

Bakan, Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki en büyük ticari filoya sahip olduğuna dikkat çekerek, "Aynı zamanda ülkemiz, kargo taşımacılığı cirosunu genişletmek amacıyla Alat deniz limanının modernizasyonu üzerinde çalışıyor."

Toplantıda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Huseyn Amir Abdullahian, Kazakistan Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu ve Türkmenistan Dışişleri Bakanı Rashid Meredov konuşma yaptı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER