© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

HSEQ sınıfı yeniden sertifikasını aldı

DNV, Saipem'in çevre yönetim sistemlerine yönelik uluslararası standardı üç yıl için yeniden sertifikalandırdı.

Norveç sınıflandırma topluluğu DNV, Saipem'in çevre yönetim sistemlerine yönelik uluslararası standardı ISO 14001 ile iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemlerini kapsayan ISO 45001'i önümüzdeki üç yıl için yeniden sertifikalandırdı.

Ayrıca kalite yönetim sistemlerini kapsayan ISO 9001 belgesinin kapsamı genişletilerek önceki belgelendirme kuruluşundan DNV'ye devredildi.

Bu sertifikalar, DNV'nin İtalya'daki iş güvencesinden sorumlu genel müdürü Massimo Alvaro tarafından Saipem HSEQ başkanı, personel ve sürdürülebilirlik sorumlusu Massimiliano Branchi'ye 9 Kasım'da Saipem'in Milano'daki yeni genel merkezinde düzenlenen bir törenle takdim edildi.

Bu etkinlik sırasında verilen sertifikalar, yolsuzlukla mücadele yönetim sistemlerini kapsayan ISO 37001, insan kaynakları yönetimi için ISO 30415 ve sosyal sorumluluk için SA8000 dahil olmak üzere Saipem'in yıllar içinde kazandığı diğer sertifikalara ek olarak verildi.

Saipem, bu yeni başarının "iş süreçlerinde sürekli iyileştirme yolunu kanıtlaması ve şirketin yönetim sistemlerini Saipem'in güvenilir ve verimli bir şirket olarak vizyonuna uygun olarak entegre etme çabalarını göstermesi nedeniyle Saipem için önemli bir kilometre taşına işaret ettiğini" söyledi.

2011 yılında Saipem, başlangıçta iş birimlerine uygulanan ve daha sonra kademeli olarak tüm şirkete ve yabancı bağlı ortaklık ağına yayılan kurumsal yönetim standartları sertifikalarını alan ilk İtalyan şirketleri arasında yer aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER