© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Hukuk bürosu Axiom İnce'de dolandırıcılık

Ünlü deniz sektörü hukuk bürosu Axiom İnce'nin Soruşturmasında 7 Tutuklu var Hesaplarından Hindistan Devlet Bankası'na paranın nasıl aktarıldığını da incelenecek

Ciddi Dolandırıcılık Bürosu (SFO), iflas eden hukuk firması Axiom İnce ve 66 milyon sterlinlik kayıp müşteri parası hakkında cezai soruşturma başlatıldığını duyurarak bugün yedi kişiyi tutukladı ve dokuz sitede arama yaptı.

Metropolitan Polis memurlarının eşlik ettiği seksenden fazla SFO müfettişi, bireyleri sorgulamak ve potansiyel kanıtları aramak üzere bu sabah erken saatlerde İngiltere'nin Güneydoğusundaki yerlere geldi.  

Axiom İnce, hesaplarında yaklaşık 66 milyon £ tutarında müşteri parasının eksik olduğunun ve harcandığının tespit edilmesi üzerine geçen ay ticareti durdurdu. Müfettişler ayrıca, bu satın almaları finanse etmek için firmanın Barclays'deki müşteri hesaplarından Hindistan Devlet Bankası'na nasıl aktarıldığını da inceleyecek.

Axiom İnce, Mayıs ayında Axiom DWFM hukuk firmasının yönetime girmesi planlanan kurumsal ve ticari hukuk firması İnce Grup'u satın almasıyla kuruldu. İki ay sonra Axiom İnce, zor durumdaki sigorta hukuk firması Plexus LLP'yi de satın aldı.

Avukat Düzenleme Kurumu Ekim ayında Axiom İnce'yi kapattığında, firma İngiltere ve Galler'de 14 şube işletiyordu ve 1.400'den fazla personel çalıştırıyordu.

Dolandırıcılık iddiasının karmaşıklığı nedeniyle Büyükşehir Polisi davayı SFO'ya havale etti; İki kuruluş soruşturma üzerinde yakın işbirliği içinde çalışmaya devam edecek.

Ciddi Dolandırıcılık Bürosu Direktörü Nick Ephgrave QPM şunları söyledi:

"Cevaplanması gereken bir dizi önemli soru var: Bu hukuk firmasının müşterileri milyonlarca sterlin kaybetti ve 1.400'den fazla çalışanı işini kaybetti. Etkilenenler üzerindeki etkisi son derece ciddidir.

"Bu sabah, olup bitenin temeline inmemize yardımcı olacak önemli bilgileri elde etmek için uzman güçlerimizi kullandık."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER