© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

IMO 33 genel kurul toplantısı başladı

IMO 33. Genel Kurulunda Türk heyeti adına Ulaştırma bakan yardımcısı Durmuş Ünüvar konuştu

IMO Genel Sekreteri Kitack Lim, 27 Kasım – 6 Aralık 2023 tarihleri ​​arasında Londra'daki IMO Genel Merkezinde toplanan  IMO Meclisinin (A 33) 33. oturumunun açılışını yaptı.   

Genel Sekreter, 2023 IMO Sera Gazı Stratejisinin kabul edilmesi de dahil olmak üzere, Örgütün mevcut iki yılda elde ettiği başarıların altını çizdi ve önümüzdeki yıllarda gemiciliği karbondan arındırma ve dijitalleştirme ihtiyacını vurguladı.   

"Gezegenimiz, okyanuslarımız ve insanlığımız kirlilik, iklim değişikliği, jeopolitik istikrarsızlık ve yüksek enflasyonun yol açtığı ekonomik zorluklar gibi kritik tehditlerle karşı karşıyadır. Bu engellere rağmen, küresel ticareti kolaylaştırmada ve temel malların kıtalar arasında taşınmasında deniz taşımacılığının önemi göz ardı edilemez. Ancak odak noktamız, hem karbondan arındırılmış hem de dijitalleştirilmiş, kimseyi geride bırakmayan bir geleceğe doğru kaymalıdır" dedi Bay Lim. 

Meclis, Suudi Arabistan'ın Birleşik Krallık'taki Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Ekselansları Prens Halid Bin Bandar Bin Sultan Al-Saud'u Başkan olarak seçti.  

Yüksek Komiser ve Bangladeş'in IMO Daimi Temsilcisi Sayın Saida Muna Tasneem, ilk Başkan Yardımcısı olarak seçildi; ve Peru'nun Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi ve IMO Daimi Temsilcisi Sayın Juan Carlos Gamarra Skeels, ikinci Başkan Yardımcısı olarak seçildi. 

 Meclisin otuz üçüncü olağan oturumunun başlangıcından itibaren genel kurul toplantıları, aşağıdaki istisnalar dışında canlı olarak yayınlanır: herhangi bir oylama yapıldığında (gizli oylamayla sınırlı değildir); Genel Sekreterin atanmasına ilişkin her türlü konu; ve Meclisin karar verebileceği diğer tüm tartışmalar özel bir toplantıda yapılmalıdır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER