© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

IMO'dan, Sahil Güvenlik Komutanlığı Timine “Üstün Cesaret Takdiri”

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından, Sahil Güvenlik Komutanlığı Dalış, Emniyet, Güvenlik, Arama ve Kurtarma Timine (DEGAK) “Üstün Cesaret Takdiri” verildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlısı DEGAK-20 Özel Dalış Timi, denizde tehlikeye maruz kalanların hayatlarının kurtarılmasına ya da deniz çevresinin zarar görmesinin önlenmesine yönelik olarak kendi hayatlarını tehlikeye atarak üstün cesaret sergileyenlere IMO Üstün Cesaret Ödülleri kapsamında verilen “Üstün Cesaret Takdiri” ne layık görüldü.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) çatısı altında Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS), Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği (IMPA), Uluslararası Gemi Kaptanları Dernekleri Federasyonu (IFSMA), Uluslararası Kurtarma Birliği (ISU), Uluslararası Deniz Kurtarma Federasyonu (IMRF) ve Uluslararası Ulaştırma İşçileri Federasyonu (ITF) temsilcilerinden oluşan Değerlendirme Kurulu, 25 Mayıs 2021 tarihinde toplanarak Üstün Cesaret Ödülü için 23 ülke ve 4 uluslararası kuruluş tarafından sunulan 37 adayı değerlendirmeye aldı.

Değerlendirme Kurulunun teklifleri 21 Haziran 2021 tarihinde IMO Konseyi ile IMO’nun ana organları olan Deniz Emniyeti Komitesi, Deniz Çevresinin Korunması Komitesi, Teknik İşbirliği Komitesi, Kolaylaştırma Komitesi Başkanları ile Mevzuat Komitesi Başkan Yardımcısından oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirildi.

Jüri heyeti tarafından yapılan nihai değerlendirme sonucunda Vietnam tarafından gösterilen aday “Üstün Cesaret Ödülü”ne layık görülürken, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlısı DEGAK-20 Timi de “Üstün Cesaret Ödülü”nden sonraki en önemli ödül olan “Üstün Cesaret Takdiri”ne layık görüldü.

Takdire Konu Olay

İstanbul Samatya açıklarında 10 Ekim 2020'de saat 03.20'de bir balıkçı teknesi alabora olmuş, 4 sahil güvenlik botu ve 1 dalış, DEGAK Özel Timi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı 1 tahlisiye botu ve İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edilerek arama-kurtarma faaliyetleri yürütmüştü. Alabora olan teknedeki 13 kişiden 10'u çevredeki balıkçı teknelerince kurtarılmış, 3 kişinin kurtarılması için DEGAK-20 Timindekiler hayatlarını tehlikeye atarak sabah saatlerine kadar çalışmalarını sürdürmüş, 1 kişi kurtarılmış, hayatını kaybeden 2 kazazedenin cansız bedeni denizden çıkarılmıştı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER