© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

IRENA ve DP World, alaşma imzaladı

IRENA ve DP World, deniz lojistiğini ve liman sektörlerini karbondan arındırmak için güçlerini birleştiriyor Anlaşmayı IRENA genel müdürü Francesco La Camera ve DP World CEO'su Sultan Ahmed bin Sulayem imzaladı.

DP World ve Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA), yenilenebilir enerji kullanımını hızlandırmak amacıyla bugün bir anlaşma imzaladı. Amaçları, limanlardan ve deniz lojistiği sektöründen kaynaklanan emisyonları azaltmak için temiz yakıtlar ve karbon denkleştirmeleri kullanmaktır.

Anlaşma limanlar, denizcilik ve lojistik sektörlerinde karbondan arındırma çözümlerinin belirlenmesine ve uygulanmasına odaklanıyor.

Bin Sulayem, "Tedarik zincirlerini destekleyen yenilenebilir enerjiye yönelik ortak bir küresel vizyona yönelik bu dönüştürücü yolculukta IRENA ile ortak olmaktan onur duyuyoruz" dedi.

Denizcilik sektörü

La Camera ise denizcilik sektörünün operasyonlarını karbondan arındırma açısından en zorlu sektörlerden biri olmaya devam ettiğini belirtti. DP World'ün elektrifikasyondaki akıllı operasyonları yenilikçi kullanımı, limanlar, denizcilik ve lojistik sektörlerinin yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüştürülmesine ve enerji verimliliğinin artırılmasına öncülük ediyor.

DP World ile ortaklığın, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı verimli ve yenilikçi enerji çözümlerini hızlandırmaya yönelik öncü bir adımı temsil ettiğini ekledi.

IRENA, enerji dönüşümü alanında lider hükümetlerarası kuruluştur. Büyük ölçekte her türlü yenilenebilir enerjiye bağımlılığı teşvik etmek için çalışır. Sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması, enerji kaynaklarının elde edilmesi ve enerji güvenliğinin sağlanması çabalarının bir parçası olarak sürdürülebilirliği içerir. Ayrıca düşük karbon emisyon oranlarıyla ekonomik büyüme ve refaha ulaşmayı hedefliyor.

IRENA ve DP World, bu ayın sonlarında başlayacak Birleşmiş Milletler İklim Konferansı'ndaki (COP28) girişimler hakkında görüş alışverişinde bulunmak için işbirliği yapacak.

Ayrıca DP World acil iklim eylemi çağrısında bulunacak. Etkili, uzun vadeli çözümler geliştirmek üzere tedarik zinciri endüstrisini bir araya getirmek için bu büyük platformdan ve etkiden yararlanıyor. Bu arada ticaretin dünya çapında akışının devam etmesini sağlamayı amaçlıyor. Şirket halihazırda 2040 yılına kadar karbon nötr hale gelme ve 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu sağlama taahhüdünde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER