© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Kaptan Bora Ekşi Cinayeti...Katili, Bile Bile Gemiye Göndermişler!

'İnce Karadeniz' gemisinin kaptanı Bora Ekşi'yi bıçaklayarak öldüren ve gemideki 8 personeli de yaralayan makine yağcısı Ergin Aktaş'ın, gemi personelinin aktardığına göre, daha önce de çalıştığı gemilerde sıkıntılı davranışlarda bulunduğu ve kaptanların, 'gemide çalışmaya uygun değildir' diye rapor vermesine rağmen gemiye alındığı ortaya çıktı.

'İnce Karadeniz' gemisinin kaptanı Bora Ekşi'yi bıçaklayarak öldüren ve gemideki 8 personeli de yaralayan makine yağcısı Ergin Aktaş'ın, gemi personelinin aktardığına göre, daha önce de çalıştığı  gemilerde sıkıntılı davranışlarda bulunduğu ve kaptanların, 'gemide çalışmaya uygun değildir' diye rapor vermesine rağmen  gemiye alındığı ortaya çıktı.

'Bizlerin Hayatı Hiçe Sayılmıştır'

İnce Karadeniz gemisinde yaşanan olayda yaralanan personel Fatih Demirkıran, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, olay ile ilgili DPA (Designated Person Ashore) ve personel müdürünün direk sorumlu olduklarını, katil Ergin Aktaş'ın, daha önce de çalıştığı gemilerde kaptanların 'gemide çalışmaya uygun değildir' diye rapor vermesine rağmen gemiye alındığını belirtti. Demirkıran: '' Ergin Aktaş'ın buna rağmen gemiye çıkmasıyla bizlerin hayatı hiçe sayılmıştır. Rahmetli, (Bora Ekşi) iyi niyetinin ve hümanist yapısının kurbanı olmuştur. Ben bizzat rahmetliye Ergin'in davranışları tutarsız, kamarasına kilitleyelim, yemek getir götür yapalım, en yakın limanda da deport edilsin diye söylememe rağmen ayrıca çarkçıbaşının ve ikinci çarkçının da demesine rağmen kendisi kabul etmemiş ve kaderini yaşamıştır.’’

‘Yönetim ve Planlama Bilmeyen bir İdarenin Kurbanı Olundu'

Demirkıran sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Hiçbir şekilde simsar olayı değildir. Tamamen yönetim ve planlama bilmeyen bir idarenin kurbanı olunmuştur. Gemide çalışmak demek; hasret ,gurbet ve zor şartlar demektir. Buna dayanma gücü olacak personelin de sinirleri çelik gibi olmalıdır. Bunu da analiz edecek personel müdürü ve DPA'nın insan sarrafı olması lazım. Ama yaşanan olay üzerine ikisi de en fazla bir ay düşünmüştür. Bu yaşanan olay ve bizlerde bıraktığı izler kimsenin umurunda değil. Bu dünya 8 milyar yıldır var ve yaşayacağımız en fazla 80 sene. O yüzden kul hakkı yememek lazım. Bu dünyada çözemezsek bu olayı öbür dünyada iki elim de sorumluların yakasında olacak.'' dedi.

İnce Karadeniz gemi personelinin de belirttiği üzere Ergin Aktaş'ın, daha önce de çalıştığı gemilerde bilinen tutarsız ve tedirgin edici davranışlarının olduğu, hakkında tutulan raporun neden göz ardı edildiği ve Aktaş’ın firma yetkilileri tarafından neden gemiye gönderildiği merak konusu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER