© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Karbonsuz Yakıt için Sistem Geliştiriyorlar

Japonya'nın Ulusal Denizcilik Araştırma Enstitüsü (NMRI), karbon içermeyen yakıtın yanması için dekarbonizasyona katkıda bulunmak için bir sistem geliştirmek üzere Japan Engine Corporation (J-ENG) ile birlikte çalışacak.
Haber , New York’taki BM İklim Eylem Zirvesi’nde, deniz taşımacılığının karbonalizasyonu için itici gücü sağlayacak küresel bir ittifakın kurulmasının ardından geldi.
J-ENG'e göre, araştırma hidrojen ve amonyakın yakıt olarak kullanılmasına odaklanacak. Hidrojen, halihazırda devam etmekte olan deniz yakıtı olarak hidrojenin verilmesiyle ilgili projelerle uygulanabilir bir alternatif yakıt olarak kabul edilmiştir.
Karbon içermeyen yakıt, karbon atomu içermeyen ve dolayısıyla karbondioksit yaymayan bir yakıttır ve küresel ısınmaya karşı bir önlem olarak sera gazının (GHG) azaltılması veya ortadan kaldırılması beklenir.
J-ENG , “Özellikle, karbon enerjisinin karbonu giderilmiş bir topluma ulaşmak için gelecek vaat eden bir enerji taşıyıcısı olması beklenmektedir ve sıvılaştırılmış hidrojen ve amonyak vb. Hakkında çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER