© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

'Mavi Marmara' Satışa Çıkarıldı

Filistin'e insanı yardım götürürken İsrail askerleri tarafından saldırıya uğrayan 'Mavi Marmara' adlı yolcu gemisi 3 milyon 888 bin liradan (344,500 dolar) Anadolu 3'üncü İcra Dairesi'nce satışa çıkarıldı.

Anadolu 3. İcra Dairesi, Mavi Deniz Taşımacılığı'na ait 93 metre boyunda, 15.80 metre enindeki eski adı "Mavi Marmara" olan "Anatolian" isimli yolcu gemisini, 3 milyon 888 bin liradan açık arttırmaya koydu.

Geminin şerh kaydında ipotek ve haciz olması nedeniyle satışa çıkarıldığı öğrenildi. Geminin Somali'nin Başkenti Mogadişu Limanı'nda bulunduğu belirtilen ilanda, sigorta değerinin ise 2 milyon dolar olduğu belirtildi.

İlanında, seyir, haberleşme ve diğer can emniyet koruma gibi ekipmanlarının faal halde olduğu belirtildi ve geminin, deniz haydutları tarafından saldırıya da uğradığı da yer aldı.

Geminin ilanında "Gemide saldırıya dair izler mevcuttur. Geminin fiziksel kondisyonunun orta derece olduğu, yakıt ikmali, kumanya ikmali yapılması sertifikalarının yenilenmesi ve personel ile donatılması durumunda kendi imkanları ile seyir yapılabilecektir" deniliyor.

Somali'nin Başkenti Mogadişu Limanı'nda bulunan gemiyi, Türkiye'ye getirmek ise 320 bin 222 dolar tutuyor.

"Anatolian" isimli yük gemisinin ilk ihalesi önümüzdeki günlerde Anadolu Adalet Sarayı'nda yapılacak.

3 Ay Önce Saldırıya Uğramıştı

Eski adı "Mavi Marmara" olan "Anatolian" isimli yolcu gemisi, geçtiğimiz Ağustos ayında Somali'nin başkenti Mogadişu açıklarında korsan saldırısına uğramıştı

İngiltere Deniz Ticareti Operasyonları Merkezi (UKMTO), 13 Ağustos'ta Mogadişu ’nun 100 mil kuzey doğusunda bir geminin korsan saldırısına maruz kaldığını açıklamış. Gemi mürettebatının güvende olduğu bilgisini paylaşmıştı.

İngiltere merkezli EOS Risk Grubu ise, saldıya uğrayan geminin Somali’ye yardım götürmekte olan Türk bayraklı yolcu gemisi 'Anatolian' olduğunu bildirmişti.

'Mavi Marmara' gemisi 31 Mayıs 2010 yılında Gazze'ye insani yardım götürmek için "Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük" sloganıyla yola çıkmış, seyir sırasında İsrail'in saldırısına uğramıştı. Gemide 10 kişi hayatını kaybetmiş, 50'den fazla kişi yaralanmıştı.

1994 yılında inşa edilen gemi, en son 'Anatolian' ismini almıştır.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER