© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

MSC'ye milyon dolarlık dava

Federal Denizcilik Komisyonu (FMC) tarihinde açılan en büyük davada, dünyanın en büyük konteyner hattı olan Mediterranean Shipping Co (MSC), potansiyel olarak 316 milyon dolarlık bir cezayla karşı karşıya.

Bed Bath & Beyond'un iflas masası olan DK Butterfly 1, Washington DC merkezli düzenleyiciye MSC'ye karşı olağanüstü bir dava açarak 158 milyon dolar tazminat ve "kasıtlı misilleme davranışı" iddiasıyla 158 milyon dolar daha talep etti.

36 sayfalık belge, feshedilmiş ABD ev mobilyası şirketinin sömürücü ve zorlayıcı davranış olarak tanımladığı şeyin ayrıntılarını içeriyordu.

MSC'nin 2021 yılındaki hizmet sözleşmesi performansını "berbat" olarak tanımlayan şikayet, şu anda iflas etmiş olan şirketin, mallarını sevk etmek için nasıl spot piyasaya girmek zorunda kaldığını ayrıntılarıyla anlatıyor. Şikayette ayrıca MSC'nin perakendeciyi prim ödemeye zorladığı ve göndericiye adil olmayan gözaltı ve sürastarya ücretleri ödediği iddia ediliyor.

DK Butterfly 1 daha önce Orient Overseas Container Line ve Yang Ming'e karşı da şikayette bulunmuştu ancak tazminat olarak çok daha azını talep etmişti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER