© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

'Nae Sao Paulo' Yola Çıktı!

Brezilya Donanması'na ait uçak gemisi 'NAe São Paulo' nun Türkiye'ye doğru yola çıktığı öğrenildi. SÖK Denizcilik'in Nae Sao Paulo'nun İzmir'in Aliağa ilçesindeki gemi söküm tesislerine getirilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onay aldığı ortaya çıktı. Bakanlığın 30 Mayıs 2022 tarihli yazısı ile firmanın başvurusuna şartlı izin verdiği belirtildi.

Brezilya Donanması'na ait uçak gemisi 'NAe São Paulo' nun Türkiye'ye doğru yola çıktığı öğrenildi. SÖK Denizcilik'in  Nae Sao Paulo'nun İzmir'in Aliağa ilçesindeki gemi söküm tesislerine getirilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onay aldığı ortaya çıktı. Bakanlığın 30 Mayıs 2022 tarihli yazısı ile firmanın başvurusuna şartlı izin verdiği belirtildi.

SÖK Denizcilik'in  Nae Sao Paulo'nun İzmir'in Aliağa ilçesindeki gemi söküm tesislerine getirilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onay aldığı ortaya çıktı. Bakanlığın 30 Mayıs 2022 tarihli yazısı ile firmanın başvurusuna şartlı izin verdiği belirtildi.

Bünyesinde 900 tondan fazla asbest olduğu iddia edilen geminin yaratacağı tehlikeye dikkat çeken Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, "Aliağa'da yaşayanların tamamını etkileyebilecek, hatta öldürebilecek miktarda asbest bombası geliyor" açıklamasında bulundu.

Ensari, "Aliağa'ya ne yazık ki asbest bombası Sao Paulo gemisi geliyor. Fransız yapımı gemi, Şubat 2017'de Brezilya donanması tarafından devre dışı bırakıldı. 12 Mart 2021 tarihinde Aliağa'da gemi söküm faaliyetinde bulunan Türk firması Sök Denizcilik ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Aliağa'da sökülmek üzere satın alındı. 16 aydır Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Tehlikeli atıkların sınırlar ötesi taşınımı ve bertarafın kontrolüne ilişkin Basel Sözleşmesi hükümleri gereği çeşitli izinler ve yazışmalar tamamlandı. Gemi römorklar ile çekilerek Aliağa'ya yola çıkmak üzere' dedi.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER