© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Otobüs Firmaları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Tebliğini 'Takmadılar'

Koronavirüs yasaklarının kaldırılması ve bayram nedeniyle yoğunluk yaşanan şehirler arası otobüslerde, bilet ücretlerindeki tavan fiyat yeniden belirlendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı şehirlerarası otobüs fiyatlarında fahiş fiyatın önüne geçmek için bir tebliğ yayımladı. Söz konusu tavan fiyat uygulaması da 3 ay sürecek. Ancak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğe rağmen otobüs firmaları fahiş fiyat uygulamasına devam ediyor. Özellikle de tatil bölgelerine yönelik yüksek bilet fiyatları dikkat çekti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı şehirlerarası otobüs fiyatlarında fahiş fiyatın önüne geçmek için bir tebliğ yayımladı.

Bakanlık tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ise şöyle:

"Bu Tebliğin amacı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen COVID-19 salgınında uygulanan tedbirlerin ve yolcu taşımacılığındaki kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması sonrasındaki yolcu potansiyelinin ciddi oranda artacağı göz önünde bulundurularak, yolcu bilet ücretlerinde fahiş fiyat uygulamalarının önüne geçilmesi amacıyla, karayolu yolcu taşımacılığı alanında, yayımı tarihinden itibaren üç ay süreyle uygulanmak üzere Ek-1'de yer alan tavan ücret tarifesini belirlemektir"

Yol mesafesi 101-115 kilometre arası olan seyahatlerde bilet fiyatı 84 lira üstü olamayacak. 351-450 kilometre arası 144 lira, 651-700 kilometre arası ise 174 lira olacak.

 

Bakanlık tarafından yayımlanan tebliğde 651 -700 km arasına 174 lira tavan ücret belirlendi. Ancak firmaların, 651 -700 km arasına 270-285 lira arasında fahiş fiyat uygulaması dikkat çekti.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER