© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Paşabahçe Yeniden Mavi Sularda

2010 yılında Şehir Hatları filosundan çıkartılan Paşabahçe Vapuru restore edilerek yeniden hizmete kazandırıldı. Tarihi vapur, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlenen etkinlikle beraber tekrardan ait olduğu mavi sulara kavuştu.

2010 yılında Şehir Hatları filosundan çıkartılan Paşabahçe Vapuru restore edilerek yeniden hizmete kazandırıldı. Tarihi vapur, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlenen etkinlikle beraber tekrardan ait olduğu mavi sulara kavuştu.

Şehir Hatlarında 58 yıl boyunca sefer yapan ve 2010 yılında filodan çıkartılan tarihi Paşabahçe Vapuru, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Haliç Rasathanesi'nde restore edildi.

Paşabahçe Vapuru'nun suya indirilmesi etkinliği Haliç Tersanesi İnşa Atölyesi'nde gerçekleşti. Etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Gerçekleşen konuşmaların ardından Paşabahçe Vapuru'na geçilerek Haliç Tersanesi’nden Koç Müzesi’ne doğru yol alındı. Seyir halindeyken Şair Sunay Akın tarafından Paşabahçe Vapuru'nun hikayesi yolculara anlatıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Paşabahçe Vapuru, 1952 yılında bu şehrin hayatına girmiş ve çok sevilmişti. Hakkında şarkılar, türküler, yaşamın izleri ve az önce ekranda gördüğümüz bu vapurda doğan bir çocuk anılarıyla çok güçlü bir İstanbul hatırasından bahsediyoruz. İstanbul'da denizde ulaşımın payını arttırmak güçlü bir şehir hatları işletmemiz olsun tarihin derinliklerinden gelen neredeyse 200 yıla yakın bir yaşama doğru yaklaşan şehir hatları ve vapur hikayesinin burada yine yüzyıllar boyu devam sağlama noktasında dinamik bir tersanemiz olsun diyebileceğimize herhalde gidenler düşünmemişti. Haliç Tersanesi devralındığında değerli genel başkanım, değerli konuklar 2019 yılı sonunda cirosu 1 milyon liraydı. Geçen yıl itibariyle bunun 132 milyon liraya çıkarttık. Yani burası bir gemi inşa edemez hale gelmişti ama artık kendi deniz taksilerini üreten birçok kompozit yolcu gemisinden römorköre kılavuz tekne inşasına kadar geleceğe dönük fırsatlarını ortaya koyan önemli bir imalat yapan tersaneye döndü" diye konuştu.

Paşabahçe Vapuru'nun atıl vaziyetten kurtarılıp, yeniden hizmete kazandırılmasında gazetemizin çağrılarıyla katkıları olmuştur.

https://www.denizticaretgazetesi.org/makale/gene-pasabahce-vapuru-ve-beykoz-belediyesi-694

 

 

 

HABER GÖNDER

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER