© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Rauf Denktaş Müze Köprüsü ve Balık Halinde Sona Gelindi

Manavgat Belediyesi, Rauf Denktaş Yaya Köprüsü düzenlemeleri ve Manavgat Balık Hali yapım çalışmalarında sona adım adım yaklaşıyor. Belediye ekipleri, son olarak Rauf Denktaş Müze Köprüsü’nün düzenlemesini tamamlayıp kullanıma açarken, modern Balıkhane yapımı çalışmalarına ise hız kesmeden devam ediyor. Manavgat’ın eşsiz ırmak manzarasını proje ile bütünleştiren Manavgat Belediyesi, Rauf Denktaş Köprüsü üzerinde dinlenme alanları, seyir terasları, engelli asansörleri ve peyzaj düzenleme çalışmalarını hayata geçirdi.

BİR AYAĞI KENT MÜZESİ

BİR AYAĞI DENİZCİLİK MÜZESİ OLACAK

Müze Köprü olarak yeniden tasarlanan Rauf Denktaş Yaya köprüsünün bir ayağında mevcutta hizmet veren Kent Müzesi bulunurken diğer ayağında yer alacak olan Denizcilik Müzesi’nin hazırlık çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor. 300 m2 kapalı alanda hizmet verecek olan Denizcilik Müzesi’nde oluşturulacak sergi salonlarında, tekne yapımcılığı ile ilgili maketler ve sualtı müzesi görselleri yer alacak. Köprü üzerinde ise Manavgat Kent Müze’sinden getirilen eserler, cam fanuslar içerisine yerleştirilerek sergiye açıldı. Manavgat’ın tarihini ve kent hafızasını aktaran eserler, büyük beğeni aldı.

BALIKHANE YAPIMI DEVAM EDİYOR

Manavgat Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü ekipleri, eski köhne yapısı ve kullanışsız olması nedeniyle Balıkhane’yi de yeniden tasarlayarak kente kazandırma çalışmalarını sürdürüyor. 4 blok halinde tasarlanan modern balıkhane, hijyen şartlarına uygun bir şekilde projelendirildi. A blokta 4 adet satış ve pişirme ünitesi, b blokta 8 adet pişirme ünitesi, c blokta 8 adet satış ve market ünitesi, d blokta ise 2 adet restoran bulunuyor. Modern Balıkhane yapımı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgede yaşayan mahalle sakinlerinin koku, alt yapı ve üst yapı şikayetleri de ortadan kalkacak.

KENTE ARTI DEĞER KAZANDIRACAK

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, çalışmalar tamamlandığında Rauf Denktaş Müze Köprü’sünün, Manavgat Kent Müzesi ve Denizcilik Müzesi ile bütünleşeceğini dile getirdi. Sözen, Manavgat Balık Hali’nin yapım çalışmalarının da en kısa sürede tamamlanacağını açıkladı. Başkan Şükrü Sözen, “Rauf Denktaş Köprüsü’nü, Manavgat’ımıza ve halkımıza yakışır şekilde yeniden tasarlayarak daha modern ve işlevsel hale getirdik. Seyir terasları ve dinlenme alanlarının kazandırılması ile vatandaşlarımız eşsiz güzellikte olan ırmağı ve doğayı keyifle izleyebiliyor ve ailesiyle güzel vakit geçiriyor. Balıkhane yenileme çalışmaları kapsamında ise son derece modern, kullanışlı ve her kesime hitap edecek projemizi hayata geçirmek üzereyiz. Çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından bölge yeni bir kimlik kazanacak. Manavgat’ımıza artı değer katacak tüm projelerimizin bir bir hayata geçmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Halkımıza ve kentimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER