© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Saldırıya Uğrayan Gemiden Ayrıntılar Gelmeye Devam Ediyor

Boden Denizcilik Şirketi'nin işletmesinde bulunan Liberya bayraklı MV Mozart isimli konteyner gemisi, Gine Körfezi'nde korsanların saldırısına uğradı. 19 kişi olan gemideki Türk mürettebattan 1'i öldürüldü, 15 kişi kaçırıldı. Saldırıya uğrayan gemiden ayrıntılar gelmeye devam ediyor.

Gazetemizin edindiği bilgiye göre, olay sırasında tüm personelin citadele saklandığı, 5 saat boyunca korsanların jet taşıyla kapıyı kesmeye çalıştığı ama açamayınca delikten içerdekilere ateş açtıkları öğrenildi. Açılan ateş sonucunda  4.kaptanın bacağından yaralandığı, yağcının karnından ve 2. çarkçının göğsünden vurulduğu, personelin teslim olmak zorunda kaldığı aktarıldı.

Geminin 4'üncü Kaptanı Furkan Yaren'in ise ses kaydında, "Kör bir şekilde seyir yapıyorum. Ben de bacağımdan yaralandım. Hiçbir şey çalışmıyor bir tek radar çalışıyor. Kör topal gidiyorum. Rota verdiler verdikleri rotada götürüyorum gemiyi. Baş mühendisle ben kaldık, bir de yağcı kaldı onun da karnında şarapnel var. İkinci mühendis öldü, 15 kişiyi aldılar ben de götürüyorum gemiyi. Şirketle sürekli haber halindeyiz. Geminin izleme sistemi var oradan takip ediyorlar. Kurtulduk biz ama diğerlerini döve döve aldılar. Şirketten beni arıyorlar sürekli. Uyku tutarsa diye bir şey yapmıyorum kör topal gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

Geminin baş mühendisinden gelen mesajda, ''Sabah 6'da saldırı oldu, dümen dairesine saklanıp, sac kapıları koyduk. 6-7 saat kapıları kırmaya çalıştılar. 1.5 civarı kesme taşı ile kesip içeri girdiler. Ben kapıda açılmayı görünce halatın arkasındaki menholden içeri atladım. Kafamı, kolumu vurarak düştüm,karanlık bir yere saklandım. İçeri girer girmez ateş açtılar. İkinci müh. Azeri öldü. 2.5 civarı sessizlik oldu 4.üncü kpt ve yağcı dümen dairesine gelip, gittiler diye bağırınca dışarı çıktım. Sağlığım iyi, Herkese teşekkürler'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Furkan Yaren ile iki kez telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4. Kpt Furkan Yaren ile iki kez telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Geminin saldırıdan kurtulan 3 personeliyle Gabon’a doğru hareket ettiği bilgisini alan Cumhurbaşkanı süreci yakından takip ettiğini ve kaçırılan gemi personelinin kurtarılmasıyla ilgili bütün yetkilileri talimatlandırdığını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER