© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

TCG Anadolu Donanma'ya Teslim Edildi

Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) tarafından sipariş verilen; Sedef Tersanesi tarafından Türk Loydu gözetiminde inşa edilen TCG Anadolu Gemisi, Sedef Tersanesi’nde düzenlenen törenle teslim edildi

İnşaasına ve klaslanmasına 2015 yılında başlanan TCG Anadolu, tam yüklü deplasmanda 27,436 ton ağırlıkta ve 231 metre boyundadır. Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu, tam donanımlı 8 helikopter bulundurabilecek, bir tabur tam teşekküllü askerin istenilen bölgeye sevkini kolaylıkla sağlayabilecektir. Kıtalar arası görevlere çıkabilecek elverişliliğe sahip olan geminin aktif olarak Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de görevini sürdürmesi beklenmektedir.

TCG Anadolu, 12 derecelik eğimi ile üzerinden savaş uçaklarının kalkışını kolaylaştıracak ve bu sayede helikopterler dışında uçakların kullanımında kolaylık sağlayacak olup Türk Donanması’nın tonaj ve boyut olarak en büyük gemisi olacak olan Anadolu’da bir çok yerli üretilmiş sistemler kullanılacaktır. Hava gücü olarak ATAK-2 projesinin deniz platformları için bir versiyonu üzerinde çalışılmakta ancak proje tamamlanana kadar Kara Kuvvetleri’nden, Deniz Kuvvetleri’ne transfer edilen 10 adet AH-1W taarruz helikopterlerinin gemide konuşlandırılması beklenmektedir.Ayrıca Baykar tarafından ise TCG Anadolu için İHA ların yanı sıra dikey iniş kalkış ve konvansiyonel iniş kalkış yapabilen SİHA geliştirilmekte ve bir yıl içerisinde hazır olacağı yakın zamanda duyurulmuştur.

Çok amaçlı amfibi hücum gemisi maksadı ile kullanılacak olan gemi, 1.400 kişiyi taşıyabilecek kapasitededir. Bir amfibi taburunu iletişim, muharebe ve destek araçlarına ihtiyaç duymadan istenilen bölgeye çıkartma yapabilecektir.Yedi yüz kişilik amfibi gücü dışında sekiz deniz çıkarma aracını bulundurabilecek TCG Anadolu gemisi içinde ameliyathane, diş tedavi üniteleri ve yoğun bakım ile enfeksiyon odalarının da bulunduğu en az otuz yatak kapasiteli askerî hastaneye sahiptir.

 

 

 

 

HABER GÖNDER

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER