© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

TCG İstanbul Denize İndirildi

Dizayn,plan onay ve ürün sertifikasyon hizmetleri Türk Loydu tarafından gerçekleştirilen Milli İ Sınıfı Fırkateyn TCG İstanbul 23 Ocak 2021 tarihinde denize indirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Gürel'in de yer aldığı törende Pakistan için üretilecek üçüncü MİLGEM korvetinin de ilk kaynağı atıldı.

Milgem projesi kapsamında geliştirilen TCG İstanbul; liman kabul testleri ve seyir kabul testleri tamamlandıktan sonra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek.Türkiye’nin denizlerdeki gücünü artırmak için yürütülen MİLGEM Projesi kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilen Ada sınıfı korvetlerde Türk Loydu tarafından plan onay hizmetleri gerçekleştirilmişti. Ada sınıfı ilk dört gemi TCG Heybeliada, TCG Büyükada, TCG Burgazada ve TCG Kınalıada olarak adlandırıldı.

Ada sınıfı korvetlere kıyasla 10 metre daha uzun ve %75 oranında yerliliğe sahip olacak olan Milli Fırkateynimiz TCG İstanbul daha gelişmiş sistemler ile savunma kabiliyetleri, etkin silahları ve yüksek seyir siası özellikleriyle öne çıkıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER