© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

TMMOB GMO'da Türk Loydu'na Kumpas

Türk Loydu'nu zarara sokan eski yönetim yeniden başa geçmek için yeni yönetime kınama cezası verdirmeye çalışarak yönetimden düşürmeyi amaçlıyor.

Türk Loydu eski yönetiminin araç kiralama skandalının belgeleri ortaya çıktı.

59 Araca Yılda 3.5 Milyon Lira Verilmiş

Türk Loydu eski yönetimi tarafından 2015-2018 dönemleri kapsamında kiralanan 59 araca aylık 20.610 dolar (278 bin)  ödeme yapılmış.  Kiralanan araçların bilgileri ve kaç paraya kiralandığına bakıldığında yıllık 3.5 milyon lira ödenmesi dikkat çekiyor.

 

Geldiği günden buyana Türk Loydu'na büyük adımlar attıran yeni yönetim ise, eski yönetimin becereksizliğinden kaynaklanan zararı kapatarak yine aynı şirket üzerinden 2017 yılında kiralanan araçlara TL üzerinden anlaşılarak ödeme çıkarılmış. Yeni yönetim döneminde kiralanan 27 araca aylık 29 bin TL ödeme yapılmış. Araçların yıllık kirası 348 bin TL.

 

'Eski Yönetime Kınama Verilsin'

Eski yönetimin bu duruma kızgınlığından, yeni yönetime karşı kınama cezası verdirmeye çalışmasına tepkiler var. Görüş aldığımız bazı gemi inşa mühendisleri bir kınama verilecek ise eski yönetime verilsin şeklinde ifade kullandılar.

Yeni Yönetimle Elde Edilen Başarılar!

Türk Loydu yeni yönetimi ile ulusal ve uluslararası alanda büyük başarılara imza atıldı.   IMO’dan GBS onayı alındı. Uluslararası Denizcilik Örgütü'nde (IMO), Türkiye adına önemli bir başarıya imza atılarak, GBS  (Goal Based Standards) kapsamında Türk Loydu'nun uygunluğu onaylandı. Türkiye, IMO'dan GBS onayı alan IACS üyesi olmayan tek ülke oldu. Gurur verici olan, bilim dünyasında önemli bir buluş olarak ses getiren ve dünyada büyük bir başarı olarak nitelendirilen nükleer santrallerin zırhlanması Türk Loydu'nun yaptığı çalışmalar ile sertifikalandı.  Hızlanan küresel silahlanma yarışının denizlerdeki önemli kuruluşlarından Uluslararası Askeri Gemi Klas Kuruluşları Birliği’nin (NSCA) başkanlığına seçildi. Yerli ve milli savunma sanayi, son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirirken, bu dev projelerin klaslanmasında Türk Loydu’nun imzası bulunuyor.

 

Milli klas kuruluş Türk Loydu'nun 2013 senesinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de açılan ofisine ne oldu?

https://www.denizticaretgazetesi.org/gundem/cem-melikoglu-hem-turk-loydu-hem-turkiye-kazanacak/12176

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER