© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Türkiye, ICS'nin İdari Organı Oluyor

Türkiye'nin büyüyen denizcilik endüstrisi, Chartered Shipbrokers Enstitüsü ((Institute of Chartered Shipbrokers) yönetim organına kabul edilmesinin ardından, profesyonel gemi alım satım standartlarının geliştirilmesinde daha büyük bir rol almaya hazırlanıyor

Türkiye'nin büyüyen denizcilik endüstrisi, Chartered Shipbrokers Enstitüsü ((Institute of Chartered Shipbrokers) yönetim organına kabul edilmesinin ardından, profesyonel gemi alım satım standartlarının geliştirilmesinde daha büyük bir rol almaya hazırlanıyor.

Merkezi Londra'da bulunan ICS, dünya çapında tanınan profesyonellere nitelikler sağlıyor. Türkiye, 111 yıllık derneğin 27. şube üyesi oldu.

Merkezi İstanbul'da bulunan ICS Türkiye, Türkiye'deki üyelik ve eğitim programının genişletilmesinden, etkinliklerin, çalıştayların ve sınav merkezlerinin koordinasyonundan sorumlu olacak. Türkiye şubesi, Enstitü Kontrol Konseyi toplantılarında temsilen, diğer uluslararası şubelere katılarak Enstitünün genel gelişiminde bütünleyici ve etkili bir rol oynayacak.

Enstitü'nün Londra'daki Kontrol Konseyi Toplantısında konuşan ICS Başkanı Glenn Murphy şunları söyledi:

“Türkiye hızla büyüyen bir deniz gücü. 2021'de Türk limanlarında elleçlenen 526 milyon tonluk yükü destekleyen ülke çapında faaliyet gösteren 1000'den fazla gemi acentesi ve artan sayıda gemi brokeri ve gemi işletmecisi ile yüksek kaliteli profesyonel eğitim, ülkenin uluslararası bir denizcilik merkezi olarak gelişimi için kritik öneme sahiptir. Türkiye'yi ICS şube statüsüne yükseltmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi

ICS Türkiye'ye, aynı zamanda Supramar Denizcilik ve Ticaret'in de genel müdürü olan Bahadır Tonguç başkanlık ediyor.

“Bu, Türkiye'de denizcilik sektöründe çalışan profesyoneller tarafından hızla desteklenen bir fikirle başlayan bir yolculuk. Yıllar içinde istikrarlı bir şekilde bir liderlik grubu oluşturmaya, etkinliklere ev sahipliği yapmaya, öğrencileri desteklemek için öğretim kaynaklarının ve yerel sınav merkezlerinin geliştirilmesine ve yeni üyelerin niteliklerine kadar büyüdük. Takdir edilmekten mutluluk duyuyoruz ve Türkiye'deki üyelik ve eğitim programını büyütmeyi ve Enstitü'ye katkı sağlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz.'' dedi.

 

 

Turkey’s growing maritime industry is set to take a bigger role in the development of professional shipbroking standards following its admittance to the Institute of Chartered Shipbrokers (ICS) governing body. The London headquartered ICS provides globally recognised professional qualifications for brokers, agents and managers. It becomes the 27th branch member of the 111 year old organisation.

ICS Turkey, based in Istanbul, will be responsible for growing the membership and education programme in Turkey and coordinating events, workshops, and examination centres. With its representation at Institute Controlling Council meetings, the Turkey branch will join other international branches in playing an integral and influential role in the overall development of the Institute.

Welcoming the branch at the Institute’s Controlling Council Meeting in London, ICS Chairman Glenn Murphy said:

“Turkey is a fast growing maritime force. With over 1000 ship agencies active across the country supporting the 526m tonnes of cargo handled in Turkish ports in 2021, not to mention the increasing number of shipbrokers and ship managers, high quality professional education is critical to the country’s development as an international shipping centre. We are delighted to elevate Turkey to ICS branch status.”

ICS Turkey is chaired by Bahadir Tonguc FICS, who is also managing director of Supramar Shipping & Trading.

He said:

“This is a journey which began in 2012 when an ICS member had an idea that was quickly supported by professionals working in shipping in Turkey. It steadily grew over the years to the forming of a leadership group, the hosting of events, the development of teaching resources and local exam centres to support students, and the qualification of new members. We are delighted to be recognised by our peers and look forward to growing the membership and education programme in Turkey and contributing to the Institute as the global organisation for shipping professionals.”

 

 

 

 

HABER GÖNDER

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER