© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Ukrayna Limanlarından 4,7 Milyon Ton Tahıl Sevkiyatı

Ukrayna Altyapı Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'nin arabuluculuğunda Ukrayna limanlarının engelini kaldırma girişimi için yapılan tahıl koridoru anlaşması kapsamında, 4,7 milyon ton tarım ürününün ve 211 geminin şimdiye kadar Ukrayna'dan ayrıldığını söyledi.

Ukrayna Altyapı Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'nin arabuluculuğunda Ukrayna limanlarının engelini kaldırma girişimi için yapılan tahıl koridoru anlaşması kapsamında,  4,7 milyon ton tarım ürününün ve 211 geminin şimdiye kadar Ukrayna'dan ayrıldığını söyledi.

Ukrayna'nın tahıl ihracatı, Rusya'nın 24 Şubat'ta ülkeyi işgal etmesi ve Karadeniz limanlarını bloke etmesinin ardından düştü.

Dünyanın önde gelen tahıl üreticisi ve ihracatçısı olan Ukrayna, savaştan önce ayda 6 milyon tona kadar tahıl sevk ediyordu.

Savaş nedeniyle Karadeniz'deki tahıl sevkiyat limanları bloke edilen Ukrayna, Temmuz sonunda Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in aracılığında Rusya ile yaptığı anlaşma kapsamında Karadeniz'deki üç limanından sevkiyat yapabilmeye başladı.    (Reuters)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER