© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Ukrayna'nın İlk MİLGEM Korveti Kızağa Alındı

Ukrayna Deniz Kuvvetleri için inşa edilen ilk MİLGEM korveti, RMK Marine Tersanesi'nde düzenlenen törenle kızağa konuldu.

Törene, Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Alexei Niezhpapa başkanlığındaki Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan bir heyet de katıldı.

Alexei Niezhpapa tören sırasında şunları söyledi: 'Bu, Ukrayna için çok önemli bir fırsat ve ülkenin denizcilik alanında gelişimi için önemli bir itici güç. Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan tüm anlaşmalar, bazen zamanında ve bazen de planlanandan daha önce uygulanmaktadır. '

Korvetin 2022'de Ukrayna'ya teslim edilmesi, 2024'te ise Ukrayna Donanması için hizmete girmesi planlanıyor.

Ukrayna korvet projesi hakkında

Türkiye ve Ukrayna, 16 Ekim 2020'de tarafların savaş gemileri, insansız hava araçları ve her tür türbin motoru inşa etmek için ortak projeler başlatma ve uygulama niyetlerini belirten bir askeri işbirliği anlaşması imzaladı.

Türkiye , anlaşma şartlarına göre Ukrayna Donanması için dört korvet inşa edecek. İlk korvet Türkiye'de, diğer gemiler ise Ukrayna'nın OKEAN Tersanesi'nde inşa edilecek.

Korvetler, birincil saldırı sistemi olarak Harpoon gemisavar füzeleri ile donatılacak. Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı, ülkenin yerli Neptün gemisavar füzesinin yanı sıra Zıpkın, Atmaca ve Deniz Saldırı Füzesini (NSM) düşündüğünü de belirtti.

Türkiye, korvet projesi dışında, Ukrayna Donanması'nın ilk TB-2 Bayraktar silahlı insansız hava aracının teslimatını Temmuz 2021'de tamamladı. (Navalnews)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER