© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Vatan Haini Bürokrat Aranıyor

Türk devleti tarafından elinden yetkileri alınmış, 'Türk Düşmanı' devletin klas ve gözetim firması yeniden Türk devletinden yetki alabilmek için 'vatan haini bürokrat' arayışı içinde... Türk Düşmanı, PKK sevici bir ülkenin bu kuruluşuna devletin geçit vermeyeceğine inanıyoruz.

Birkaç yıl önce yetkileri devlet eliyle alınan ve bu devlet kararı Türk mahkemelerince kesinleşmiş bulunan, Türk düşmanı bir ülkeye ait klas ve gözetim kuruluşu, Türk armatörlerine;  iki üç ay içinde yeniden devlet tarafından yetki alıyoruz, bu yüzden diğer klas kurumlarıyla yapacağınız sözleşmelerin süresini uzun olarak belirlemeyin, tekrar birlikte çalışmamız yakındır şeklinde özel mesajlar gönderdiği deniz sektöründe sıklıkla konuşulur oldu.

Bu arada bu konuya ilişkin kuruluşun yetkileri Türk devleti tarafından iptal edilmiş olmasına rağmen, bazı özel limanlarda sanki halen yetkisi varmış gibi çalışmalarına devam ettiği gözlenirken, bu kurum bir hülle işlemi yaparak merkezi Türkiye'de olan bir Türk firması ile de ortak olmuş, hatta internet kurumsal sitelerini birleştirmiş olduğu gözlemlenmektedir.

Devletin bazı ihalelerine de sanki yetkisi varmış gibi katılma cüreti gösteren bu kuruluş, şimdilerde de Ankara'da yeniden yetki alabilmek için çaba göstermekte ve kendisine yetki verebilecek bazı yapılar ve kişiler ile yakın ilişki kurma çabası içinde olduğu bilinmekte...

Ne var ki Türk Düşmanı, PKK sevici bir ülkenin bu kuruluşuna  devletin geçit vermeyeceğine inanıyoruz. Sadece para kazanma çabası içinde olan özel kuruluşlara sözümüz yok zira onlar için, devlet değil, her zaman paranın önde olduğunu tarih bizlere defalarca göstermiştir.

Ancak devlet içinde, devlet için görev yapan bürokratlarımızın bu Türk düşmanı, PKK sevici devlete ait olan ve devlete karşı işlediği suçlardan ötürü, yine devlet tarafından yetkileri kaldırılan bu kuruluşa yeniden devlet yetkisi vereceğini sanmıyoruz.

Ne var ki her zaman olayların beklenildiği  gibi olmadığını da bliyoruz. Ve Türk düşmanı, PKK sevici devletin, Türk devletini kandırmış kuruluşuna, Türk mahkemelerinin kararına rağmen, yetki vermek için evraklarına imza atacak, vatan haini bürokrat çıkacak mı? bekleyip göreceğiz..

 

Deniz Ticaret Gazetesi

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER