© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Volga-Hazar Kanalı Açılacak

Kargo Gemileri 2024'ten İtibaren Volga-Hazar Kanalı'na Açılacak

Türkmenistan Türkmenawtoulaglary (Türkmen Karayolu Taşımacılığı) Ajansı'na göre, su çekimi 4 metreden fazla olan gemilerin 2024 yılında Volga-Hazar nakliye kanalından geçmeye başlaması planlanıyor. Ajansın raporunda, Rusya Federasyonu Başbakan Birinci Yardımcısı Andrei Belousov'un, Rusya'nın Moskova kentinde düzenlenen "Ulaştırma Haftası - 2023" forumunda "Rusya 2035: yeni bir ulaştırma ekonomisine doğru" başlıklı genel kurul oturumunda yaptığı konuşmaya atıfta bulunuldu. Bu yıl 11 Kasım - 17 Kasım tarihleri ​​arasında gerçekleşen forumda ulaştırma sektörünün çeşitli yönleri ve beklentileri tartışıldı.

Andrei Belousov, projede yer alan ve çeşitli paydaşların önemli çabalarını gerektirecek kapsamlı çalışma kapsamına dikkat çekti. Ancak Volga-Hazar nakliye kanalının bölgedeki kargo taşımacılığı ekonomisi üzerinde dönüştürücü bir etkisi olacağını vurguladı. Andrei Belousov ayrıca nakliyatçıların İran'a mal taşımak için bu rotayı kullanmakla ilgilendiklerini de belirtti.

Rosmorport (Rusya limanı) Federal Devlet Üniter Teşebbüsü CEO'su Sergey Pylin, Volga-Hazar nakliye kanalının derinleştirilmesi sürecinde 10 milyon metreküpten fazla toprağın kazıldığını belirtti. Şirket, projeye farklı tipte 18 geminin dahil olduğunu bildirdi. 

Astrahan Bölgesi Sanayi, Ticaret ve Enerji Bakanlığı, 2023'ün başından bu yana Hazar havzasındaki Rus limanlarındaki kargo cirosunda kayda değer bir artış olduğunu bildirdi. Özellikle Astrahan limanları yüzde 58'lik bir büyüme kaydetti. Olya'da yüzde 15'lik, Mahaçkale limanında ise yüzde 18'lik bir artış görüldü. 

Rapora göre, Volga-Hazar Deniz Taşıma Kanalı'nın (VCMSC) kapasitesini artıracak şekilde yeniden inşasının 2027 yılına kadar tamamlanması planlandı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER