© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

'Yavuz' Karadeniz'de Göreve Başlıyor

Yavuz sondaj gemisi, yarın Karadeniz´deki ilk görevi için demir alacak.

Filyos Limanı´nda hazırlıklarını tamamlayan Yavuz sondaj gemisi, yarın Karadeniz´deki ilk görevi için demir alacak. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) envanterine kayıtlı Fatih, Kanuni ve Yavuz sondaj gemileri, Karadeniz´de ilk kez birlikte görev yapacak.

Karadeniz'deki ilk görevi öncesi 15 Ağustos'ta İstanbul Boğazı'ndaki köprülerin altından geçebilmesi için kulesinin bir kısmı sökülen 'Yavuz' sondaj gemisi, 7 Ekim'de Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos Limanı'na ulaştı. Limanda kule montajı ve diğer çalışmaları tamamlanan gemi, Karadeniz´deki ilk görevi için hazır hale getirildi.

Yavuz sondaj gemisinin, 8 Nisan´da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından Karadeniz´e uğurlanacağı açıklandı. 'Fatih' ve 'Kanuni' sondaj gemilerinin yanında doğal gaz arama çalışmalarına katılacak. Yavuz, geçtiğimiz günlerde Filyos Limanı´na getirilen kuyubaşı vanalarından ilkini deniz tabanına yerleştirme görevine katılacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) envanterine kayıtlı 3 sondaj gemisi Karadeniz´de ilk kez birlikte görev alacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER