© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Yeni Ulaştırma Bakanının Hayri Baraçlı olacağı tahmin ediliyor

Yeni Kabine Listesi 2023: Yeni Kabine açıklandı mı? Bakanlar Kurulu ne zaman açıklanacak, yeni bakanlar kimler olacak,

Yeni Kabine Listesi 2023 Seçimleri sonrası gündemdeki yerini aldı. 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Tur sonuçları YSK tarafından açıklandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 13'üncü Cumhurbaşkanı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sandıktan zaferle çıkmasının ardından Bakanlar Kurulu ne zaman açıklanacak, yeni bakanlar belli oldu mu soruları yanıt aramaya başladı. Yeni kabine, isimler ve tarihle ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Peki, 2023 Yeni Kabine açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, kimler olacak, yeni bakanlar belli oldu mu? 

Yeni Bakanlar kurulunda Ulaştırma Bakanı olması kuvvetle muhtemel olan  Hayri Baraçlı Kimdir?

Endüstri mühendisi, kamu yöneticisi, İETT eski Genel Müdürü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri. 1966, İstanbul doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinden endüstri mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora öğrenimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı.

Kalite Yönetimi, Finansman, Yatırım Planlaması ve Mühendislik Ekonomisi derslerini Yıldız Teknik Üniversitesi ve Hava Harp Okulunda veren Dr. Hayri Baraçlı, 1999 yılından bu yana aynı üniversitenin Endüstri Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Dr. Hayri Baraçlı, ayrıca Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörlüğü, Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Danışmanlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu Denetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunan Dr. Baraçlı’nın kamu ve özel sektörde Stratejik Yönetim ve Planlama, İşletme Yönetimi, Yeniden Yapılandırma, Reorganizasyon ve İnsan Kaynakları Yönetimi, Yatırımların Fizibilitesi ve Etütleri, Verimlilik Yönetimi gibi konularda çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca; Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Danışmanı, Halkla İlişkiler Koordinatörü ve İnsan Kaynaklarını Geliştirme Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Dr. Hayri Baraçlı, Temmuz 2009`da İETT İşletmeleri Genel Müdürü oldu. 20 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri görevine atandı. Dr. Baraçlı, evli ve üç çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

 

 

Resmi olmayan Bakanlaar kurulu

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER