A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

2050’de Okyanuslarda Balıktan Çok Plastik Olacak

KARAS REKLAM
2050’de Okyanuslarda Balıktan Çok Plastik Olacak
Her yıl okyanuslara 8 milyon ton plastik karışırken, 2050 yılında okyanuslarda balıktan daha fazla plastik olacağı öngörülüyor
Tüm dünyayı tehdit eden plastik kirliliğini ortadan kaldırmak için birçok tedbir alan Dell, tüm bireyleri ilgilendiren bu çevre sorunu için çağrıda bulunuyor.

Okyanuslar saldırı altında. Kullan-at kültürümüz her yıl okyanusa en az 8 milyon ton plastiğin girmesiyle sonuçlanıyor ve araştırmacılar 2050 yılında, okyanuslarda balıktan daha fazla plastik olacağını tahmin ediyor.

Plastik doğada tamamen çözünmüyor, sadece daha küçük parçalara ayrılıyor. Okyanuslardaki plastik parçaların çoğu 5 milimetreden küçük ve bu yüzden balıklar genellikle bunları fitoplanktonlarla karıştırıyor. Bu durum  “ortalama miktarda” deniz mahsulü yiyen herkesin, yılda yaklaşık 11 bin plastik parçacığını yediği anlamına gelir. Üstelik plastik kimyasallara aşırı maruz kalmanın bazı kanser türlerine, bağışıklık bozukluklarına ve obeziteye yol açabileceğini düşündüğünüzde durum daha da vahim bir hal alıyor.

Plastik kirliliği sadece deniz yaşamını etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda iklim değişikliği üzerinde de büyük etki yaratıyor. Plastikler, atık alanına gittiğinde küresel ısınmanın önde gelen nedenlerinden biri olan metan gazı salınımında artışa neden oluyor. Ayrıca plastik bir petrol ürünü olduğundan bunu sadece üretmek bile atmosfere sera gazlarının salınmasına yol açıyor. Bu da tüm yaşam döngüsü boyunca, plastiğin iklimimizi etkilediği anlamına geliyor.

Dell Technologies World'de plastik şişe kullanımına son veriyor. 65 bin plastik su şişesini kaldırarak küçük bir değişikliğin nasıl büyük bir etki yaratabileceğini kanıtlamayı planlıyor. 

Çöpe atmadan önce geri dönüşüm simgelerini kontrol edin. Plastik ürünleri geri dönüşüm kutularına atmazsak atık depolama alanlarına gider. Olabildiğince çok plastiğin atık depolama alanlarına gitmesinin önlemesi gerekiyor.

İnsanlar  birkaç yılda bir dizüstü bilgisayarlarını ve telefonlarını değiştiriyorlar ve bu 2016 yılında dünya nüfusunun 44.7 milyon ton e-atık üretmesiyle sonuçlandı. Üstelik bu atıkların sadece yüzde 20'si geri dönüştürüldü. Çöpe atmadan önce, üreticinin geri dönüşüm hizmeti sunup sunmadığını kontrol edin. Dell bu konuda, tüketicilere ve şirketlere ücretsiz geri alma hizmeti sunuyor. Plastiği geri dönüştürerek yeni ürünler üretiyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!