A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

23.5 Milyon Dolar Para Cezasına Çarptırıldı

23.5 Milyon Dolar Para Cezasına Çarptırıldı

Japon denizcilik büyük Kawasaki Kisen Kaisha Ltd (K Line) suç karteli davranışlarından mahkum edildi ve Avustralya Federal Mahkemesi tarafından 34,5 milyon AUD (23,5 milyon USD) para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme K Line'ın 2009 ve 2012 yılları arasında Avustralya'ya otomobil, kamyon ve otobüs nakliyesi fiyatlarını sabitlemek için diğer nakliye şirketleri ile kartelle meşgul olduğunu belirtti.

K Line'ın 34.5 milyon AUD tutarındaki para cezasının, bu ülkede Rekabet ve Tüketici Yasası kapsamında uygulanan en büyük cezai para cezası olduğu söyleniyor.

Nisan 2018’de, K Hattı ACCC’nin kapsamlı bir cezai soruşturması ve suçlamaların ardından kabul etti.

Kartel, en az Şubat 1997’den beri faaliyette bulundu ve ABD, Asya ve çeşitli Avrupa ülkelerinden gelen otomobil, kamyon ve otobüslerin Avustralya’ya taşıma fiyatlarını etkiledi. K Hattı ve diğer nakliye hatları bu araçları Nissan, Suzuki, Honda, Toyota ve Isuzu ve diğerleri gibi otomobil üreticileri adına taşıdı.

ACCC Başkanı Rod Sims , “Mahkemenin kararını ve K Line'a uygulanan önemli cezaları memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

K Line'ın yaptığı gibi kartel davranışı sadece şişirilmiş fiyatlar ve maliyetlerle tüketicileri ve diğer işletmeleri kandırmakla kalmıyor, aynı zamanda sağlıklı ekonomik büyümeyi kısıtlıyor ve inovasyonu engelliyor.”

Bu karar işletmeler için ciddi bir uyarı ve kartele katılmak veya bir kartele başlamak isteyen diğerlerini caydıracak. Şirketler, kartel davranışına katılmanın ACCC incelemesine ve potansiyel olarak çok ciddi sonuçlara neden olacağını bilmeli ”dedi.

K Line'ın davranışı, K Line'ın suçun başlamasından 12 ay önce Avustralya ticari faaliyetleriyle ilgili olarak kabul edilen yıllık cirosunun yüzde 10'una dayanarak maksimum 100 milyon AUD ceza ile cezalandırıldı.Mahkeme ayrıca, K Line'ın erken suç duyurusunda ve yardım ve işbirliği seviyelerinde% 28 indirim yapmasına izin verdi. Mahkeme, bu unsurları beslenme belirtileri olarak değerlendirmiştir. Özellikle, K Line'ın erken suç duyurusu ve işbirliği olmadan şirkete 48 milyon AUD para cezası verilecekti.

Yargı özetinde Adalet Wigney, “K Hattı'na uygulanan cezanın güçlü bir mesaj göndermesi gerektiğini” ve “rekabete aykırı davranışların bu mahkemeye geldiğinde sert bir şekilde ele alınacağını” ve sert bir şekilde ele alınacağını belirtti.K Line bir “toplu” cezasına çarptırıldı.

Avustralya mahkumiyet kartel başka kartel katılımcının Ağustos 2017 NYK K Line vatandaşı nakliye şirketi Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK), yani aşağıdaki mahkum oldu cezai kartel davranış ve AUD 25 milyon cezası ödemeye mahkum.

2014 yılında, K Line ayrıca ABD antitröst yasalarını ihlal etmekten suçlu bulunduğunu iddia ettikten sonra 67,7 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti . Bu, roll-on / roll-off kargo için okyanus taşımacılığı hizmetlerinin satışı ile ilgilidir. ABD daha sonra birkaç K Line yöneticisini otomobil taşıyıcı işinde fiyatları sabitlemek için bir komploya karıştığı için hapse attı .

Avrupa'da, K Line Avrupa Komisyonu tarafından para cezasına çarptırılan dört araba taşıyıcı arasındaydı kartellerde yer almak için 2018'de 395 milyon Avro (437.8 milyon dolar) arasındaydı.

Ağustos 2018'de K Line , Güney Afrika'daki bir fiyat tespiti karteline dahil olması nedeniyle 99 milyon ZAR (6.8 milyon ABD Doları) para cezasına çarptırıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!