A.S.P.
İstanbul
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

ABD Çok Sayıda Husi gemisini Vurdu

KARAS REKLAM
ABD Çok Sayıda Husi gemisini Vurdu
ABD Çok Sayıda Husi Bomba Gemisini ve Gemi Karşıtı Füzeyi Vurdu

ABD Merkez Komutanlığı'na göre, üç büyük ölçekli hava saldırısına ve her gün devam eden bombardımana rağmen, Yemen'deki Husi militan grubu Kızıldeniz'deki hedeflere karşı kullanılmak üzere gemisavar mühimmat hazırlamaya ve hazırlamaya devam ediyor. 

Perşembe günü, ABD güçleri dört Husi intihar drone botuna ve yedi mobil gemisavar seyir füzesi bölgesine "meşru müdafaa" saldırıları düzenledi. Bu tekrarlanan müdahaleler gün boyunca yerel saatle 05:00 ile 21:00 arasında gerçekleşti. 

Çarşamba günü, saat 21.00 civarında, ABD kuvvetleri, Kızıldeniz gemilerine karşı fırlatılmaya hazırlanan iki gemisavar seyir füzesini imha etti ve saat 23.30'da başka bir füze fırlatıcısını vurdu. 

Son günlerde Husilerin faaliyetleri Aden Körfezi yerine Kızıldeniz'e yoğunlaştı. Aden Körfezi'ndeki Husilere yönelik hedefleme bilgisi sağladığından yaygın olarak şüphelenilen İran casus gemisi Behshad , 2 Şubat'ta Cibuti limanına yanaştı ve artık Bab el-Mendeb'in nakliye rotalarının yakınında dolaşmıyor (ilk olarak TankerTrackers.com ). 

NBC'ye konuşan Orta Doğu Enstitüsü araştırmacısı Charles Lister, " Behşad'ın gittiği her yer, aşağı yukarı Husilerin gemisavar balistik füzelerini, intihar uçaklarını ve intihar botlarını hedef aldığı yer oluyor" dedi.

Husilerin gemisavar füzeler için "öldürme zincirini" hedeflemesinde Behşad'ın olası bir zayıf nokta olduğu belirtildi ve İran, muhaliflerini gemiye müdahale etmemeleri konusunda uyardı. Salı günü İran ordusu, "MV Behshad veya benzeri gemilere karşı terörist faaliyetlerde bulunanların , uluslararası deniz yollarını ve güvenliği tehlikeye attığını ve gelecekteki potansiyel uluslararası risklerin küresel sorumluluğunu üstlendiğini" uyardı.

İran'ın ayrıca Husi saldırıları için gerekli donanımın aslan payını sağladığına inanılıyor ve Yemen iç savaşının başlangıcından bu yana grupla tedarikçi/sponsor ilişkisi bulunuyor. ABD Donanması, İran'dan Yemen'in Husi kontrolündeki bölgelerine silah sevkiyatını düzenli olarak yasaklıyor. Her iki savaş alanından gelen İHA enkazlarını ve diğer kanıtları karşılaştıran Savunma İstihbarat Teşkilatı'na göre, Husiler tarafından kullanılan insansız hava saldırı İHA'ları, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı kullanmak üzere satın aldığı İran yapımı Shahed modelleriyle aynı. 

RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!