A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Amiral Kupası’nda Rota Beylikdüzü’ne Döndü

KARAS REKLAM
Amiral Kupası’nda Rota Beylikdüzü’ne Döndü
İYK Yat Trofesi’nin üçüncü yarışı Amiral Kupası coğrafi rotalı iki etap halinde 4 ve 5 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek.
4 Ağustos Cumartesi günü Beylikdüzü rotasında yapılacak ilk etap İstanbul Boğaz Komutanlığı Kupası, 5 Ağustos Pazar günü Adalar parkurunda yapılacak ikinci etap ise Sahil Güvenlik Kupası adıyla anılacak.

İstanbul Yelken Kulübü tarafından 33 yıldan bu yana düzenlenen Amiral Kupası’nda önce rota Mudanya kıyılarında Tirilye’yi gösteriyordu. Ardından yönünü Yeşilköy’e çeviren yarışta bu yıl Beylikdüzü Rüzgar Sörfü Kulübü’nün önüne atılacak şamandıra dönülecek.

İkinci gün mücadelesi ise Adalar parkurunda gerçekleşecek Amiral Kupası’na kayıtlar 3 Ağustos Cuma günü saat 15.00’a kadar kabul edilecek.

İki günde iki etap halinde düzenlenen Amiral Kupası’nda ilk gün yarışı “İstanbul Boğaz Komutanlığı Kupası” adıyla anılacak. Önceleri İstanbul Boğazı’nda yapılan bu yarış, bu kez gidiş rotasında Marmara’nın kuzey kıyılarını izleyecek.

Start 4 Ağustos Cumartesi günü 10 dakika uyarısıyla İYK önünden verilecek. İlk start düdüğü IRC0-1 ve 2’ler için saat 11.00’da çalacak.

Beylikdüzü Windsurf Kulübü önüne atılacak şamandırayı iskelede dönecek tekneler, Sivriada’yı iskelede, Digavsing sığlık çakarını sancakta gördükten sonra yaklaşık 44 deniz mili mesafeli rotalarını İYK önünde tamamlayacak.

IRC3-4 ve Gezgin sınıfları ise saat 11.10’daki startın ardından yaklaşık 38 deniz millik rotalarında önce Beylikdüzü şamandırasını, ardından Digavsing sığlık çakarını iskelede bırakıp İYK önündeki finiş hattına yönelecek.

Zaman sınırı aynı gün 23.59’da dolacak İstanbul Boğaz Komutanlığı Kupası’nda Beylikdüzü şamandırası dönüş zamanları gerek görüldüğü takdirde “finiş zamanı” olarak değerlendirilecek.

5 Ağustos Pazar günü “Sahil Güvenlik Kupası” adıyla düzenlenecek ikinci etapta da yineaynı sıralama ile start düdüğü 10 dakika uyarısı ile 11.00’da çalacak.

IRC0-1 ve 2’lerin yaklaşık 34 deniz mili mesafeli rotası şöyle:

İYK önünden start - Digavsing iskelede - Büyükada sancakta - Sedef Adası sancakta - Balıkçı Adası sancakta - Digavsing sancakta - Finiş.

IRC3-4 ve Gezgin sınıfları da yaklaşık 25 deniz mili mesafeli Digavsing iskelede - Büyükada sığlık çakarı iskelede - Dilek Kayalıkları (Açık Vortonos) sancakta - Digavsing sancakta - Finiş rotasını izleyecek.

Sahil Güvenlik Kupası’nda zaman sınırı saat 21.00’da dolacak. İki yarışta elde edilecek puanlar derece sıralamasını belirleyecek, yarış atma olmayacak. Ödül töreninin tarihi ise daha sonra ilan edilecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!