A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Cadeler ve Eneti Birleşiyor

KARAS REKLAM
Cadeler ve Eneti Birleşiyor
Açık deniz rüzgar türbini ve temel kurulum şirketleri Cadeler ve Eneti, borsa yoluyla birleşme konusunda anlaştıklarını açıkladılar.

Birleşen şirket, merkezi Kopenhag, Danimarka'da bulunan Cadeler olarak adlandırılacak ve hisseleri New York Borsası'nda (NYSE) kote edilecek ve proforma piyasa değeri fazla olan Oslo Menkul Kıymetler Borsası'ndaki (OSE) mevcut kotasyonuna ek olarak işlem görecek. 1,2 milyar avro. 

Kombine grup, bugün su üzerinde dört gemi ve 2024'ten 2026'ya kadar teslim edilmesi planlanan altı büyük ölçekli son teknoloji ürünü yeni yapı işletecek. Bugün Cadeler, iki Rüzgar Türbini Kurulum Gemisine (WTIV) sahip ve bunları işletiyor. Ek olarak, Q3/2024 ve Q2/2025 için teslimatları planlanan iki yeni inşa edilmiş X sınıfı Rüzgar Türbini Kurulum Gemisi (WTIV) ve Q4/2025 ve Q3/2026 için planlanan teslimatları olan iki F sınıfı Rüzgar Temel Kurulum Gemisi (WFIV). Eneti, bugün iki WTIV'nin sahibi ve işletmecisidir ve teslimatları Q4/2024 ve Q2/2025 için planlanan iki yeni nesil WTIV yeni yapısına sahiptir. Şu anda Eneti'nin sahip olduğu çekirdek olmayan üç NG 2500X gemisi, birleştirmenin tamamlanmasından önce veya sonra elden çıkarılması düşünülüyor.

CEO'su olarak görevine devam edecek olan Mikkel Gleerup, "Birleşim, çok ihtiyaç duyulan yeşil geçişe hizmet eden daha büyük kapsamlara ve proje boyutlarına sahip projeler için küresel olarak artan talebi karşılama yeteneğimizde önemli bir adımı temsil edecek" dedi. Cadeler. “Müşterilerimize, benzersiz uzmanlığa ve geçmiş geçmişe sahip yüksek vasıflı ekipler tarafından işletilen, sektördeki en büyük ve en çeşitli filoyu sağlayacağız. Müşteriler için birleşik filo, kaynakların artan çapraz kullanımı ve iyileştirilmiş esneklik, kapasite ve çeviklik sayesinde rakipsiz değerin kilidini açacaktır.”

Peter Brogaard Hansen CFO olarak devam edecek, Andreas Sohmen-Pao Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam edecek ve Eneti'nin mevcut CEO'su Emanuele Lauro, birleşmenin tamamlanmasının hemen ardından Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına seçilmek üzere aday gösterilecek.

Sohmen-Pao, “Bu, önde gelen iki açık deniz rüzgar şirketini birleştiren stratejik bir işlem. Cadeler'in yenilenebilir geçişi kolaylaştırma vizyonunun ve yeteneğinin temelini oluşturuyor ve bu işlemi endüstriyel ve finansal faydaları konusunda destekliyorum.”

Lauro, "Bu kombinasyon, hissedarlarımız, müşterilerimiz ve çalışanlarımız için doğru. Cadeler ile güçlerimizi birleştirmekten gerçekten heyecan duyuyoruz. Ölçeğimiz ve ilgili yeteneklerimiz, açık deniz rüzgarının etkin olduğu bir zamanda önemli bir değer yaratacaktır. güvenilir ortaklara ve güvenilir çözümlere ihtiyaç duyar. Seajacks'in geçmiş performansı, kıyı ve açık deniz profesyonellerimizin yorulmak bilmeyen çabalarına dayanmaktadır ve Cadeler'in bu mirasa bu kadar değer vermesi bizi çok mutlu ediyor. Endüstri talepleri bağlamında birleşik şirketlerimizin geleceği önümüzdeki on yılda daha parlak olamazdı.”

Birleşme sonrası, Cadeler ve Eneti hissedarları, 16 Haziran 2023 itibariyle hisse sayımını kullanarak ve tüm tedavüldeki Eneti hisselerinin 3.409 Cadeler hissesi değişim oranında Cadeler hisseleriyle değiştirildiğini varsayarak, birleşen şirketin sırasıyla yaklaşık %60 ve %40'ına sahip olacak. Her Eneti hissesi için.

Bugünkü duyuru hem Eneti hem de Cadeler Yönetim Kurulu tarafından oybirliğiyle desteklendi.

Duyuru tarihinde, Cadeler'de toplam oyların ve sermayenin yaklaşık %45'ine sahip olan hissedarlar, bir genel kurul toplantısında sunulacak birleşme ile ilgili hissedar onayı lehinde oy kullanmayı taahhüt etmişlerdir.

Eneti'de toplamda yaklaşık %36 oy ve sermayeye sahip olan hissedarlar, hisselerini takas teklifinde ihale etmeyi taahhüt etmişlerdir.

Birleşmenin tamamlanması, sırasıyla genel hissedarlar toplantısında Cadeler hissedarları tarafından hisse ihracının onaylanması ve Eneti hissedarları tarafından takas teklifinin kabul edilmesi dahil olmak üzere mutat kapanış koşullarına ve tüm tarafların mutat düzenleyici onaylarına tabidir. ilgili makamlar. Yasal onay ve geçerli kapanış koşullarının karşılanmasının ardından, şu anda 2023'ün 4. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!