A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Chevron'un Tesİslerİndekİ LNG Grevi Ertelendİ

KARAS REKLAM
Chevron'un Tesİslerİndekİ LNG Grevi Ertelendİ
Avustralya'nın Offshore Alliance sendikası, Chevron'un iki büyük yerel sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) yerel projesine yönelik, dünya LNG arzının yaklaşık %7'sini kesintiye uğratma tehlikesi yaratan grevleri iptal etti .

Sendika ve Chevron, Ağustos başından bu yana küresel gaz piyasalarını karıştıran ücret kavgasını çözüme kavuşturmak için ülkenin sanayi hakeminin önerilerini kabul etti.

Chevron, geçen ay bir anlaşmaya vardıktan sonra grevleri önlemeyi başaran Avustralyalı Woodside Energy ile aylardır işçilerle pazarlık yapıyordu.

İşte grev eylemine yol açan olaylar dizisi:

TarihGelişim
9 AğustosWoodside'ın Avustralya'daki sıvılaştırılmış LNG tesislerindeki işçiler endüstriyel eylem yönünde oy kullandı .
10 AğustosChevron ve Woodside, işçilerin olası herhangi bir eylemini engellemek için sendikayla görüşmelerdebulunduklarını söylüyor.
11 AğustosAvustralya'nın çalışma düzenleme kurumu Adil Çalışma Komisyonu, işçi sendikasının, Chevron'un Gorgon ve alt kısmındaki Wheatstone LNG tesislerinde endüstriyel eyleme geçme konusunda bir karar vermek isteyip istemediklerini belirlemek için çalışanlar arasında oylama yapmasına izin veriyor.
15 AğustosChevron, Woodside Energy Group ve Avustralyalı sendikalar arasındaki müzakereler devam ediyor ancak konuyla ilgili bilgisi olan bir kaynak Reuters'e , görüşmelerin günlerce sonuç verme ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.
16 AğustosWoodside , işçi ücretleri konusundaki anlaşmazlıklar konusunda sendika ittifakıyla yapılan görüşmelerde "olumlu ilerleme" kaydedildiğini söyledi .
16 AğustosOffshore Alliance, müzakereler sırasında Woodside'ın "iş güvenliği ve ücretlendirme de dahil olmak üzere önemli pazarlık konularında oldukça geride kaldığını" söyledi .
18 AğustosÜcretler ve çalışma koşulları konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle işçilerin grev yapmak isteyip istemediklerine karar vermelerine olanak sağlamak için Chevron'un tesislerinde oylama açıldı .
20 AğustosWoodside'ın Kuzey Batı Rafı açık deniz gaz platformlarındaki sendikalar, 2 Eylül gibi erken bir tarihte grev planlarını duyurdu .
22 AğustosWoodside CEO'su Meg O'Neil, şirketin işçilerin çeşitli endişelerini "yapıcı bir şekilde ele aldığını" ancak aynı zamanda işi yürütebilme konusunda hissedarlara karşı bir görevi olduğunu söyledi .
23 AğustosWoodside ve sendikalar grevleri önlemek için yeni bir görüşme turu için bir araya geliyor .
23 AğustosChevron'un Avustralya birimi, Wheatstone tesisinde yerli gaz üretim kapasitesini artıracağını açıkladı .
24 AğustosWoodside grevleri önlemek için sendikalarla prensip anlaşmasına varır .
24 AğustosChevron'un Gorgon ve Wheatstone alt tesislerindeki işçiler, sendikaların gerekirse grev çağrısı yapmasına izin verilmesi yönünde oy kullandı .
25 AğustosChevron'un Avustralya'daki LNG tesislerindeki sendikalar, işçilerin ücret ve çalışma koşullarına ilişkin taleplerinin karşılanmaması durumunda iş bırakmaların ABD enerji şirketine ihracatta milyarlarca dolara mal olabileceği konusunda uyarıyor .
28 AğustosChevron'un açık denizdeki Wheatstone tesisindeki işçiler sendikalara kendileri adına grev çağrısı yapma yetkisi veriyor.
28 AğustosChevron'un Avustralya'daki iki büyük LNG kompleksindeki işçileri temsil eden sendikalar, 7 Eylül'den itibaren greve gideceklerini söylüyor .
29 AğustosChevron'un çalışanları, 10 saate kadar olası iş durdurmalar da dahil olmak üzere endüstriyel eylemin ayrıntılarını yayınladı .
1 EylülChevron çalışanları şirketin maaş ve çalışma şartları teklifini reddediyor .
1 EylülOffshore ittifakı, sendikalarla Chevron arasında herhangi bir toplantı planlanmadığını söylüyor .
4 EylülChevron'un Avustralya'daki LNG tesislerindeki grevleri önlemeye yönelik arabuluculuk görüşmeleri bir kez daha başlıyor.
5 EylülChevron işçileri, taleplerinin karşılanmaması halinde 14 Eylül'den itibaren topyekün grev planlarını duyurdu .
5 EylülOffshore ittifakı , Chevron'un Avustralya'daki Wheatstone LNG tesisinin bazı çalışanlarının yurt içi tedarik kesintilerini önlemek amacıyla endüstriyel eylem sırasında çalışmayı teklif ettiğini söylüyor.
6 EylülChevron'un LNG tesislerindeki işçiler, planlanan grev eylemini 8 Eylül'e kadar bir gün süreyle duraklatmayı kabul etti .
7 EylülChevron'un LNG işçileri, grevi Perth'de sabah saat 6'da başlaması planlanan grevden , 8 Eylül'de yerel saatle Perth'te saat 13.00'e (0500 GMT) kadar ertelemeyi kabul etti.
8 EylülChevron'un LNG projesindeki işçiler, şirket ile sendikalar arasındaki görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine greve başladı .
9 EylülGrev devam ederken Chevron müteahhit işçilerini Gorgon'dan çekmeye başlıyor .
11 EylülChevron , işçilerle "makul bir anlaşma ihtimali" görmediğini ve "zorlu bir pazarlık" beyanı için Adil Çalışma Komisyonu'na başvuracağını, eğer kabul edilirse grevi sona erdirecek ve çalışma düzenleyicisinin bir anlaşma dikte etmesine olanak tanıyacağını söyledi .
12 EylülÇalışma düzenleme ofisi anlaşmazlığa ilişkin duruşmanın 22 Eylül'de yapılacağını belirtirken, sendikalar duruşmanın Kasım ayı ileri bir tarihte yapılmasını istedi.
14 EylülSendika grubu Offshore Alliance, grevlerin arttığı gün Wheatstone'un doğal gazı sıvıya dönüştüren iki LNG treninden birinde bir türbinin devreye girdiğini söyledi.
15 EylülChevron'un LNG tesislerinde işçiler 24 saatlik greve başlıyor. Sendika temsilcisi, grevi iki hafta daha Ekim ortasına kadar uzatmayı planladıklarını söyledi.
18 EylülChevron , Wheatstone LNG tesisinde geçen hafta yaşanan bir arızanın üretimi neredeyse dörtte bir oranında azaltmasının ardından 17 Eylül'de tam üretime yeniden başladığını söyledi.
20 EylülChevron ile sendikalar arasında Batı Avustralya'daki iki LNG tesisinde yapılan son müzakere turu anlaşma olmadan sona erdi .
21 EylülChevron, anlaşmazlığı sona erdirmek için Adil Çalışma Komisyonu'nun aracılık ettiği bir anlaşmanın şartlarını kabul edeceğini söyledi.
22 EylülAvustralya sendika ittifakı, ülkenin sanayi hakeminin ücret ve koşullar konusunda uzun süredir devam eden anlaşmazlıkları sona erdirme yönündeki teklifini kabul ettikten sonra Chevron'un iki büyük LNG projesine yönelik grevleri iptal etti .

Kaynak: Gcaptain. news

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!