A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
15 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Deniz robotu filoları geliyor

Deniz robotu filoları geliyor
Karmaşık açık deniz görevlerinin üstesinden gelebilecek deniz robotlarından oluşan bir filo, okyanus keşiflerine yönelik geleneksel yaklaşımları değiştirmeye hazırlanıyor.

İki yıllık ortak bir araştırma ve geliştirme girişimi olan Squads of Adaptive Robots (SoAR), ecoSUB AUV'lerin geliştiricisi Planet Ocean tarafından yönetildi.

Bireysel AUV'lerin sınırlarının ötesine geçerek büyük ölçekli araştırma ve keşif görevlerinin nasıl gerçekleştirilebileceğini göstermeyi amaçlıyor.

Sayılardaki güç

Otonom deniz sistemleri giderek artan sayıda geliştirilmekte ve kullanılmaktadır. Bununla birlikte, denizcilik operasyonları giderek daha karmaşık ve pahalı hale geldikçe ve kurulu enerji altyapısının ölçeği ve kıyıdan uzaklığı arttıkça, daha karmaşık çoklu platform yeteneklerine olan ihtiyaç hızla ortaya çıkıyor.

SoAR projesi Eylül 2021'de başladı ve bu yaz İngiltere'nin güney kıyısındaki Smart Sound Plymouth'ta tam sistem testiyle sona erdi.

Endüstri ortakları Planet Ocean, Sonardyne International ve HydroSurv, gelişmiş yapay zeka odaklı görev planlaması, filo koordinasyonu için iletişim protokolleri ve su altı alanında önemli iyileştirmeler geliştirmek için Ulusal Oşinografi Merkezi (NOC), Royal Holloway Üniversitesi ve Offshore Yenilenebilir Enerji (ORE) Catapult ile birlikte çalıştı. Navigasyon ve iletişim teknolojisi.

Açık deniz denemeleri, akıllı bir "Otonomi Motoru" tarafından gerçek zamanlı olarak tasarlanan, izlenen ve uyarlanan koordineli görevleri başarıyla sergiledi. Denemeler, görev yönetiminin uzak kıyı merkezli bir komuta ve kontrol tesisinden yürütüldüğü çeşitli yüzey ve su altı otonom sistemlerini içeriyordu.

Denemeler, ORE Catapult'taki ekibin kapsamlı bir iş senaryosu analiziyle bilgilendirilmiş bir açık deniz rüzgar santrali imtiyaz araştırma misyonunu simüle etti.

SoAR, gelişmiş yapay zeka odaklı görev planlaması, heterojen filo koordinasyonu için açık kaynaklı iletişim protokolleri ve yüzey ve yüzey altı sistemleri için bir dizi yeni ve geliştirilmiş platform kapasitesi dahil olmak üzere birçok teknolojik yeniliğin sunulmasına yol açtı. Projede yer alan çeşitli küçük form faktörlü robotik platformlar, Birleşik Krallık okyanus robotiğinde bugüne kadarki en iyi yeniliklerden bazılarını temsil ediyordu.

SoAR konsepti çeşitli uygulamalara uyarlanabilir ancak açık deniz rüzgar sektörünün özel ihtiyaçlarını karşılamak üzere stratejik olarak uyarlanmıştır; geleneksel yöntemlere kıyasla açık deniz varlık inşaatı ve bakımı için yeni işletme paradigmaları ve önemli uzun vadeli maliyet tasarrufları sunacak bir yaklaşım geliştirmektedir.

SoAR, Innovate UK, Net Zero Teknoloji Merkezi ve Kraliyet Donanması tarafından desteklenen ortak bir girişim olan 'Yeni Nesil Denizaltı Teknolojileri' yarışmasından fon aldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!