A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Personel açığı nasıl giderilir

KARAS REKLAM
Personel açığı nasıl giderilir
2023 Rusya'da Öğretmen ve Mentor Yılı ilan edildi. Devlet artık ekonominin tüm sektörleri için yüksek vasıflı işçiler yetiştiren ikincil uzmanlaşmış kurumlara özel önem veriyor

2023 Rusya'da Öğretmen ve Mentor Yılı ilan edildi. Girişim, genel olarak eğitim konularına ve özel olarak da öğretim işinin prestijine halkın dikkatini çekmek için tasarlanmıştır. Bu sadece okullar ve üniversitelerle ilgili değil. Devlet artık ekonominin tüm sektörleri için yüksek vasıflı işçiler yetiştiren ikincil uzmanlaşmış kurumlara özel önem veriyor. Birçok işletme bu tür personel sıkıntısı yaşıyor.

Uzmanlar gerekli

Bugün devlet, mesleki eğitim sistemini desteklemek amacıyla çeşitli projelerin hayata geçirilmesi için geniş çaplı çalışmalar yürütüyor. Ancak bu yeterli değil. Personel sıkıntısı sorunlarının çözümünde iş dünyasının rolü giderek daha önemli hale geliyor. Rosterminalugol JSC'nin (Kingisepp bölgesi, Leningrad bölgesi) özel kömür terminalinde, personel sıkıntısı sorunlarının sistematik olarak nasıl çözüleceği hakkında konuştular. Üretim süreçlerinde şirket, üst düzey profesyonellerden oluşan çevre dostu yenilikçi teknolojiler, modern ekipmanlar kullanıyor.

JSC Rosterminalugol uzun yıllardır faaliyet gösterdiği bölgenin sorumlu bir sakini ve en çekici işverenlerden biri olmuştur. Şirketin personelden yüksek talepleri var. Şirketin gelecekteki çalışanları aramak, seçmek ve eğitmek için sistematik bir politikası vardır. Ancak İK uzmanları için bu kolay değil: Leningrad bölgesinde ve bir bütün olarak ülkede önemli bir mavi yakalı işçi sıkıntısı var. Yalnızca Kingisepp bölgesinde 28 binden fazla boş pozisyon açık; üretim, inşaat, ulaşım vb. için çoğunlukla nitelikli işçilere ihtiyaç duyuluyor.

İşgücü piyasasındaki zor durum özel dikkat gerektirmektedir. Bu nedenle JSC Rosterminalugol konuya kapsamlı bir şekilde yaklaşıyor. Şirket yalnızca işçilere kapsamlı sosyal destek sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda profesyonel topluluktaki bir işletme havuzuna liderlik ediyor ve deneyim alışverişinde bulunmak ve sektördeki personel sorunlarını çözmek için araçlar geliştirmek amacıyla "Limanda çalışma uzmanlıkları" adlı bir yuvarlak masa toplantısı düzenledi. . Tartışmalar sırasında sektörün personel talebi ile iş arayan piyasasının teklifleri arasındaki dengesizliğin çeşitli nedenleri belirlendi. Mesleki eğitim kurumlarının programının çoğu zaman işletmelerdeki gerçek durumdan farklı olduğu ortaya çıktı. Eğitim kurumlarının öğretmenleri, üretimin gerçekleri ve geleceğin işçilerinin işlevsel görevleri hakkında yalnızca teorik bilgiye sahiptir. Öğrenciler çok genel bilgi alıyorlar. Daha sonra iş ararken, zaman, kaynak ve ek maliyet gerektiren bir işletmede veya eğitim kurumunda yeniden eğitim alma ihtiyacıyla karşı karşıya kalırlar. Personel eğitiminde sıklıkla engel teşkil eden bir diğer nüans, öğrencilerin stajları sırasında yaşayacakları yerlerin bulunmamasıdır.

İşletmelerdeki personel sıkıntısının küresel nedenlerinden biri mavi yakalı mesleklerin prestijinin düşük olması, ancak sistemik öneme sahip sanayi kuruluşlarının gelişmesini sağlayanlar mavi yakalı uzmanlardır. Üretimde yüksek nitelikli profesyoneller olmadan yapmak imkansızdır. Bu sadece yükleme-boşaltma endüstrisi için geçerli değildir.

JSC Rosterminalugol, "uzak yaklaşımlarda", yani eğitim alma aşamasında uzmanları çekmek için çalışıyor. St. Petersburg Devlet Taşımacılık Üniversitesi (PGUPS), yükleme-boşaltma endüstrisi için uzmanlar yetiştiren ortak eğitim kurumlarından biridir. Şirketin üniversiteyle güçlü ve uzun vadeli ilişkileri var. Stevedor, öğrencilere ve öğretmenlere eğitim sürecinde ve bilimsel faaliyetlerde destek sağlar, üretim süreçlerinin uygulanması ilkelerinin pratikte incelenmesine yardımcı olur.

Terminalin temsilcileri geleneksel olarak her yıl PGUPS'un devlet sınav komisyonunun üyeleridir. Bu yıl, JSC Rosterminalugol'un genel müdürü Artur Sedov, üniversitenin devlet komisyonunun “Demiryolları İşletmeciliği” uzmanlığı ve “Ulaştırma İşletmeciliği ve Lojistik” uzmanlığındaki çalışmalarına katıldı. Komisyona, kuzeybatı Rusya limanlarına yaklaşımda ulaşım arterlerinin, liman istasyonlarının ve demiryolu kavşaklarının iyileştirilmesi de dahil olmak üzere ülkenin demiryolu altyapısının geliştirilmesine yönelik beklentilerle ilgili yaklaşık 80 tez sunuldu.

 

Genel olarak, yenilik ve modern teknolojiyle ilgili her şey, modern erkek ve kızlar arasında gerçek bir ilgi uyandırmaktadır. Stevedoring de bu ilgiyi mümkün olan her şekilde destekliyor. Örneğin, bu yılın baharında Ust-Luga şehrindeki Krakol ortaokulunda inorganik kimyayı incelemek için sanal bir platform ortaya çıktı. Artık VR laboratuvarında, 8-11. sınıflardaki öğrenciler normal okul sınıflarında yapılamayan kimyasal deneyler gerçekleştirebiliyorlar.

Ana husus, bu sınıfların sanal doğası tarafından garanti edilen güvenliktir. Genç kimyagerler şişeye yanlış reaktifi eklerse reaksiyon oldukça gerçek olacak, ancak sanal gerçekliğe göre ayarlanacak, yani tadı, kokusu olmayacak ve laboratuvar teknisyenleri için olumsuz sonuçlar doğurmayacak.

Yükleme-boşaltma şirketi elde ettiği sonuçlara güvenmiyor ve personel politikasını geliştirmeye devam ediyor. Sonuçta, JSC Rosterminalugol çalışanları şirketin ana varlığıdır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!