A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Dört mevsim dalış için kollar sıvandı

KARAS REKLAM
Dört mevsim dalış için kollar sıvandı
Antalya'nın Kaş İlçesi'nde dalış turizmini 12 aya yayabilmek amacıyla hazırlanan 'Dört Mevsim Kaş Projesi' hayata geçirildi

Türkiye'nin önde gelen dalış merkezlerinden Kaş'ta dört mevsim dalış turizmini yaygınlaştırmak için Kaş Kaymakamlığı'nca 'Dört Mevsim Kaş Projesi' hazırlandı. "Kaş'ta ilkbahar var, yaz var, sonbahar var, kış yok. Kaş'ta dört mevsim dalış var' sloganıyla hazırlanan projeye Kaş Belediyesi, Kaş Kalkan Patara Otelciler Birliği, Kaş Sualtı Derneği (KASAD) ve diğer sivil toplum kuruluşları destek verdi.

Kaş'ta sualtı turizmine ivme kazandırmak, dalış turizminde farkındalık yaratmayı amaçlayan proje kapsamında Kaş'ta dalış için gelenlere barkod verilecek. Bu barkodla dalış için gelenler projeye katılan restoran, kafeterya ve dalış okullarından yüzde 10 indirimli yararlanacak. Projeye katılan oteller, dalış için gelenlere yıl boyu sabit ve ucuz sezon fiyatı uygulayacak.

Kaymakam Bilgihan Bayar, Kaş Kalkan Patara Otelciler Birliği Başkanı Burak Çorumluoğlu, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın ve KASAD temsilcilerinin katılımıyla İnce Boğaz Plajı'nda düzenlenen toplantıda proje hakkında bilgi verdi. Sektör temsilcileri de projeyi desteklediklerini belirtti. Kaş'ta faal olarak dalış yapılabilen 38 dalış noktası var. 20 dalış okulu, 20 dalış teknesiyle dalış turizmine hizmet veriyor.

Kaş'a dalışa gelen Akın Yıldırım, "Güzel düşünülmüş bir proje, dört mevsim Kaş. 12 ay yaşanabilecek bir yer, havasıyla, suyuyla. Kışın geldiğimiz zaman kalacak yerlerin açık olması, yemek yiyeceğimiz yerlerin açık olması, projeye katılan yerlerden indirim kazanmış olmamız güzel" dedi.

Dalış okulu sahibi Hasan Kırbaş, "Kaş dalış turizminde önemli bir yere sahip. 12 ay dünyanın birçok yerinde dalış turizmi yok. Bu Kaş'ta var. Şu anda Kaş'ta çok güzel bir proje hazırlandı. Bu projeyle Kaş'a dalış için gelen dostlarımız otel, pansiyon ve kafeteryalarda çok güzel indirimle karşılanacak. Yılın 12 ayı bu projeden faydalanacaklar. Kesinlikle çok büyük katkısı olacaktır. Buraya geldiklerinde bu projenin farklı işlediğini göreceklerdir. Önceki yıllara baktıklarında bu farkı göreceklerdir" diye konuştu.

Kaş Kalkan Patara Otelciler Birliği Başkanı Burak Çorumluoğlu, projeye sürdürülebilir turizm adına destek olduklarını aktarırken, sabit fiyat garantisiyle bu projede yer aldıklarını vurguladı.

Bu sayede dalış için gelen yıllık 20 bin dalışçı sayısını artırarak Kaş'ın dalış sektöründe bir marka haline getirilmesi için çalışmaları devam ediyor.


 


 


 


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


 


 

 


 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!