A.S.P.
İstanbul
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Gemiye Yüklenen Gazze Yardımı Ulaştı


KARAS REKLAM
Gemiye Yüklenen Gazze Yardımı Ulaştı
Gemi, insani yardım hazırlama sürecini başlatmak üzere Roy P. Benavidez motorlu gemiye aktarmak üzere insani yardım yüklü olarak 9 Mayıs'ta Kıbrıs'tan ayrıldı.

Pentagon basın sekreteri Hava Kuvvetleri tümgenerali Pat Ryder bir brifing sırasında, "İskele faaliyete geçmeden önce sahip olduğumuz bu süre zarfında, aslında bu zamanı ilerlemek için kullanıyoruz" dedi.

"Sagamore insani yardımla yüklendiğinden, bunu Benavidez'e aktararak, Benavidez bunu daha sonra geçide sevk edilmek ve kıyıya teslim edilmek üzere yüzer iskeleye yüklemeye hemen başlayabilecek konumda."

Ryder, büyük, orta hızlı bir iniş-çıkış gemisi olan Roy P. Benavidez'in insani yardım misyonu başladığında Gazze yakınlarında kalacağı için Sagamore'un ek yardım almak üzere Kıbrıs'a geri dönmekte özgür olduğunu söyledi.

Shipping Telegraph'ın birkaç gün önce bildirdiği gibi, elverişsiz deniz koşullarının Gazze'ye insani yardım götürmesi planlanan iki iskelenin konuşlandırılmasını yavaşlattığını hatırlatmak isteriz.

Ancak bildirildiği üzere ABD savunma bakanlığı gecikmeyi kendi avantajına kullanmanın ve görev başladıktan sonra ilerlemenin bir yolunu buldu.

Geçtiğimiz hafta ABD savunma bakanlığı, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için kullanılacak iki yüzer iskelenin inşaatının tamamlandığını duyurdu.

Akdeniz'de Ortak Lojistik Over-the-Shore (JLOTS) sisteminin inşası geçtiğimiz Salı günü tamamlandı. Yüzen iskelelerden biri Gazze'nin birkaç kilometre açıklarında konuşlandırılırken, Trident iskelesi veya "geçit" adı verilen diğeri Gazze kıyısına itilecek ve ona bağlanacak. Birlikte Gazze'ye insani yardım taşımak için kullanılacaklar.

Roy P. Benavidez gemisiyle birlikte yüzen iskelelerin her ikisi de İsrail kıyılarının açıklarında, Gazze'nin yaklaşık 28 mil kuzeyindeki Aşdod limanı yakınında bulunuyor. Olumsuz deniz koşulları iskelelerin nihai yerine taşınmasını engellemektedir.

İki yüzer iskele konuşlandırıldığında, insani yardım yüklü gemiler Gazze kıyısı açıklarındaki yüzer iskeleye yanaşacak ve yükleri, Orduya ait çıkarma gemisi hizmet gemileri veya LCU'lar ve lojistik destek gemilerindeki kamyonlara boşaltılacak. veya LSV'ler.

Ordu gemileri daha sonra Gazze'ye doğru yola çıkacak ve burada Trident iskelesinde buluşacak. Orada, LCU'lar ve LSV'lerdeki kamyonlar iskeleye ve insani yardım malzemelerinin daha sonra Gazze'ye teslim edilmek üzere hazırlanacağı Gazze kıyısına gidecek. Ryder, bu araçların kullanılmasından ABD dışındaki sivil yüklenicilerin sorumlu olacağını söyledi.

Başlangıçta her gün yaklaşık 90 kamyon dolusu malzemenin geçitten geçerek Gazze'ye ulaşması bekleniyor. Operasyon tam kapasiteye ulaştığında günde 150 kadar kamyon Gazze'ye girecek.

RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!