A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Hindistan Donanması, geminin yerini buldu

Hindistan Donanması, geminin yerini buldu
Hindistan Donanması, Somali'ye Giden Korsanların Bindiği Bulgar Yük Gemisinin Yerini Buldu

Büyük olasılıkla Somali'den gelen korsanların Navibulgar kuru yük gemilerinin Ruen kontrolünü elinde tuttuğu düşünülüyor. Nakliye şirketi Bulgar medyasına, 14 Aralık Perşembe günü geç saatlerden bu yana gemiyle doğrudan temasının olmadığını söyledi. Güvenlik görevlisinden gelen son sinyal, geminin kontrolünün kendilerinde olmadığı ancak mürettebatın güvende olduğu yönündeydi. Gemide bilinmeyen altı kişinin olduğu bildirildi.

Hindistan Donanması 16 Aralık Cumartesi günü geminin yerini tespit ettiğini bildirdi. Bölgede gözetleme yapan Deniz Deniz Devriyesi uçağının yönünü değiştirdiler ve plan gemiyi aşarak resimler sağladı. Ayrıca, Aden Körfezi'nde korsanlıkla mücadele devriyesinde görev yapan bir Hindistan Donanması savaş gemisi, Ruen'yi ele geçirdi. Hindistan Donanması, durumu yakından izlediklerini ve diğer kurumlarla koordinasyon halinde olduklarını bildirdi.

2016 yılında inşa edilen ve Malta tescilli gemiyle irtibat, Umman Denizi'ndeki Yemen'in Sokotra adasının yaklaşık 380 deniz mili doğusundayken kesildi. 41.600 dwt'luk gemi Kore'den Türkiye'ye doğru gidiyordu. Gemide sekizi Bulgaristan'dan olmak üzere 18 mürettebat bulunuyor.

Şirketin yöneticisi Alexander Kalchev, bir "güvenlik olayı" yaşandığını doğruladı; gemide ilerlemeye devam ediyor. Bulgar TV'de konuşurken, “Kaçıranların bizimle iletişime geçmesini bekliyoruz. Geminin en son tespit edildiği bölge korsan bölgesi değil” dedi.

Olayın başlamasından yaklaşık 24 saat sonra, 15 Aralık Cuma günü gemiden kısa bir AIS iletimi tespit edildi. Daha önceki raporlar geminin sürüklendiğini söylüyordu ve Perşembe günü Birleşik Krallık güvenlik danışmanı Ambrey, geminin dengesiz bir şekilde hareket ettiğini söyledi. Son sinyal, geminin batıya, Somali'ye doğru 12,3 deniz mili hızla ilerlediğini gösteriyor.

Avrupa ortak güvenlik operasyonu EUNAVFOR Cuma günü, Victoria adlı İspanyol destroyerinin de "korsan olduğu iddia edilen kişiye" doğru hızlı bir şekilde ilerlediğini bildirdi. - daha fazla farkındalık kazanmak ve aşağıdaki eylemleri değerlendirmek için kaçırılan gemi. Bahreyn merkezli Birleşik Deniz Kuvvetleri ile de koordinasyon sağlayacaklarını söylediler. Aynı zamanda, Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı da durumu ele almak için uzman bir ekip kurduğunu bildirdi. Geminin bayrak devleti olan Malta da gelişmeleri takip ettiğini bildiriyor.

Raporlar, olayın Yemen'deki mevcut sorunlarla mı yoksa muhtemelen Somali korsanlığının yeniden canlanmasıyla mı ilgili olduğu konusunda herhangi bir temas olmaması nedeniyle netlik kazanmadığını söylüyor. Ancak Reuters, Somali'nin Puntland bölgesinde bir gemiyi ele geçirmeyi başardıklarını söyleyen isyancılarla temas kurduğunu bildirdi. 

Bu, 2017'den bu yana Somalili korsanlar tarafından ilk kez büyük bir ticari geminin ele geçirilmesi olacak. Uluslararası güvenlik çabaları, son birkaç yılda tehdidi azaltmada başarılı oldu. Ancak Somali'den yakın zamanda küçük bir ticari balıkçı teknesinin ele geçirildiği ve fidye için alıkonulduğu yönünde bir rapor geldi. Bu raporlarda korsanların gemiyi daha fazla saldırı için ana gemi olarak kullanmakla tehdit ettikleri belirtiliyordu ancak EUNAVFOR daha sonra korsanların Somalili yetkililere teslim edildiğini ve tehdidin sona erdiğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri ayrıca Central Park tankerine son zamanlarda çıkan olaydan da Somalili korsanları sorumlu tuttu. ABD Donanması'ndan bir ekip, gemiye binen beş kişiyi yakaladı ve onlarla görüştükten sonra bu kişilerin Somalili olduklarına dair işaretlerin olduğunu söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!