A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
10 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

İHA Sistemlerini Queen Elizabeth Uçak Gemisinde Test Edecek

İHA Sistemlerini Queen Elizabeth Uçak Gemisinde Test Edecek
Birleşik Krallık Kraliyet Hava Kuvvetleri insansız hava araçlarını HMS Queen Elizabeth uçakgemisinde test edecek

Kraliyet Hava Kuvvetleri’nden Mike Wigston 15 Temmuz 2020’de yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık Hava Kuvvetleri’nin insansız hava araçlarını (İHA) HMS Queen Elizabeth uçak gemisinde test edeceğini ifade etti.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Hava ve Uzay Güç Birliği konferansında konuşan Mike Wigston, HMS Queen Elizabeth ve HMS Prince of Wales uçak gemilerinde ‘sürü İHA’ ve Boeing tarafından geliştirilen insansız hava aracı ‘Loyal Wingman’ kullanımı için çalışmaların başladığını söyledi. Wingston açıklamasında, kısa süre içinde uçuş testlerinin yapılmasının beklenildiği ifade etti. Wigston, “HMS Queen Elizabeth uçak gemimizden sürü İHA kullanımını değerlendirmek için 216 [Deneysel-X] uçak filosunun kabiliyetlerini geliştireceğiz ve aynısını otonom ‘Loyal Wingman’ programımızda da yapacağız. Bu şu an gerçekleşiyor ve yıl sonuna doğru programlarda daha fazla gelişme olması bekleniyor.” açıklamalarını yaptı.

Mike Wigston’ın açıklamaları, Birleşik Krallık Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin 1 Nisan 2020’de operasyonel ‘sürü İHA’ kapasitesini geliştirmek amacıyla kurduğu 216’ıncı Filonun kuruluşundan yaklaşık üç ay sonra geldi. Birleşik Krallı’ta devam eden ve altıncı nesil olacağı ifade edilen Tempest yeni nesil savaş uçağı geliştirme programı kapsamında platformun insansız hava aracı taşıyıcı özelliklere sahip olması bekleniyor.

İngiliz HMS Queen Elizabeth eğitimlerinde sona yaklaşıyor

İngiltere Kraliyet Donanması, HMS Queen Elizabeth’in testleri sonrası mürettebatı dahil olmak üzere “tam eğitimli bir uçak gemisi” olarak Portsmouth’daki limanına döndüğünü açıklamıştı.

HMS Queen Elizabeth, İngiltere’de son derece zorlayıcı olduğu ifade edilen on haftalık bir eğitimden geçtikten sonra ön cephe misyonları için sondan önceki aşamayı geçti. Yapılan açıklamada, “Sonbaharda gerçekleştirecek son bir eğitim programı ile bir görev grubu amiral gemisi olarak görev gerçekleştirme kabiliyetini doğrulayacak, böylece uçak gemisi dünyanın herhangi bir yerindeki misyonlar için güçlü bir uçak gemisi görev gücüne liderlik edebilecek.” ifadeleri yer almıştı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!