A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

İsrail yükleri için Mücbir Sebep İlan Etti

KARAS REKLAM
İsrail yükleri için Mücbir Sebep İlan Etti
Tayvanlı konteyner nakliye şirketi Evergreen, İsrail'in Ashdod limanına yaptığı sevkiyatta mücbir sebep ilan etti ve Ever Cosy gemisi güvenlik endişeleri nedeniyle daha kuzeydeki Hayfa'ya yönlendirildi.

İsrail ordusunun misilleme olarak Gazze'ye kara operasyonu başlatma hazırlıkları sırasında Hamas İslamcılarının 7 Ekim'deİsrail'e saldırı başlatmasından bu yana ilan edilen ilk mücbir sebeplerden biri .

Gemi takip ve denizcilik analitiği sağlayıcısı MarineTraffic'in verilerine göre Ever Cozy, Salı günü Hayfa limanına doğru yola çıktı .

İsrail, savaşçılarının Gazze'den İsrail kasabalarına hücum etmesi, sivilleri vurması ve İsrail tarihinde sivillere yönelik en kötü saldırıda çok sayıda rehineyi ele geçirmesinin ardından Hamas İslamcılarını yok etme sözü verdi.

Gazze'ye en yakın terminal olan daha küçük Aşkelon limanı kapatılırken, yanıcı ve patlayıcı maddeler de dahil olmak üzere tehlikeli maddelerin taşınmasına kısıtlamalar getirmesine rağmen Aşdod açık kaldı. 

Evergreen, müşterilere gönderdiği 16 Ekim tarihli ve Reuters tarafından görülen bir notta, 7 Ekim'den bu yana Ashdod limanında devam eden "güvensiz durum" hakkında kendisine bilgi verildiğini söyledi.

Danışman, "Durum Evergreen Line'ın kontrolü dışında olduğundan resmi olarak 'mücbir sebep' ilan ediyoruz" dedi. 

“Başlangıçta İsrail'in Ashdod kentine giden tüm kargolar, İsrail'in Hayfa Limanı'nda boşaltılacak. Bundan sonra söz konusu taşıma sözleşmesi feshedilmiş sayılır ve taşıyanın tüm sorumlulukları sona erer.”

Evergreen'in sözcüsü iletişime geçildiğinde yorum yapmayı reddetti.

Son güncellemede Ashdod limanı, web sitesinde, "limanın gelen füzeler için sürekli siren uyarılarıyla çalıştığı bir dönemde" çalışanlarının çalışmaya devam ettiğini söyledi.

MarineTraffic verilerine göre, bir petrol tankeri de dahil olmak üzere üç gemi Salı günü Aşdod'a girmek için demir atmış durumdaydı.

Limanda diğer konteyner gemileriyle birlikte 10'a yakın gemi bulunuyordu.

MarineTraffic verilerine göre , Hayfa çevresindeki yığılma  son günlerde arttı  ve Salı günü 16 gemi limanın yakınında demirlendi. Aşdod ve Hayfa, İsrail için hayati önem taşıyan mallar için geçiş noktalarıdır. 

Son günlerde İsrail limanlarına yönelik savaş riski sigortası oranları, düşmanlıkların tırmanmasına ilişkin endişelerin artmasıyla birlikte on kattan fazla arttı. 

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan ABD'li bir yetkili, Bataan savaş gemisinin İsrail kıyılarına doğru ilerlediğini ve toplamda yaklaşık 2.000 personelden oluşan bir Deniz keşif birimini içereceğini söyledi.

Onlara belirli bir görev verilmedi ancak herhangi bir tahliyede önemli bir rol oynayabilirler.

Pentagon, İsrail'in maliyeti dışında Ford uçak gemisi saldırı grubunu kurdu ve Eisenhower saldırı grubuna da orada emir verdi, ancak oraya ulaşması yaklaşık bir hafta alacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!