A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

İtalyan Kuvvetleri helikopter ile 15 kaçağı yakaladı

İtalyan Kuvvetleri helikopter ile 15 kaçağı yakaladı
Gemide 13 erkek ve iki kadın olmak üzere toplam 15 kişi bulundu. Medya dokuzunun Irak'tan, dördünün Suriye'den, birinin İran'dan olduğunu bildiriyor ve hastanede yatan birinin uyruğu bilinmiyor.

Türk bayraklı Ro-Ro kargo gemisi Galata Seaways, İtalyan makamlarının Türkiye'de gemiye binen tüm kaçak yolcuların tutuklandığını doğrulamasının ardından Cumartesi günü Fransa'ya seferine yeniden başladı. Ancak İtalyan basınında çıkan haberler , kaçak yolcuların mürettebatı tehdit ettiğine, köprüye girmeye çalıştığına veya gemiye el koyduğuna dair orijinal raporları sorguluyor .

İtalyan yetkililer, gemide bulunan 15 kişinin niyetini belirlemek için soruşturmanın sürdüğünü doğruladı. Şu anda herhangi bir korsanlık suçlamasının yapılmadığını ve durumu hızlı bir şekilde çözmeyi umduklarını söylediler. Ancak tutuklanan kişilerden üçünün silah bulundurmakla suçlanması muhtemel. İtalyan polisi, iki bıçak ve bir maket bıçağının ele geçirildiğini bildirdi.

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, bu sabah olayları anladıkları şekliyle yeniden kurgulayan bir açıklama yaptı. Dün gece İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto'nun geminin güvenli ve emniyette olduğuna dair tweetini doğruladı. Gemi Türkiye'de kayıtlı olduğu için İtalyan makamlarıyla koordineli olarak operasyona öncülük ettiler.

Ulaştırma Bakanı Bakan Uraloğlu."Operasyon başarıyla tamamlandı. Türk bandıralı Galata isimli gemideki kaçak yolcular , İtalyan güvenlik güçleri tarafından yapılan arama sonucunda yakalanarak karaya çıkarıldı. Emeği geçen tüm yetkililerimize teşekkür eder; Denizcilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye yazdı

 DFDS' yetkilileri güvenlik operasyonunu değiştirerek, Türk yetkililerle temasa geçti. Mürettebata kendilerini güvenli yerlere kilitlemeleri emredildi ve kaptana gemiyi en yakın liman olan Napoli'ye yönlendirmesi söylendi. 

İtalya'nın özel kuvvetler birimi San Marco Tugayı helikopterlerden gemiye binmek için izin isterken, ilave donanma ve sahil güvenlik gemileri de Galata Denizyolları ile buluştu . İlk rapordan yaklaşık altı saat sonra ve gemi Napoli Körfezi'ndeyken, bir İtalyan ekibi bir helikopterden gemiye binerken, ikinci bir helikopter ek destek sağlamak için hazırda bulundu. Ağır silahlı ekip, kaçak yolcuların saklandığını bildirerek gemide arama yaptı. Kaçak yolcuların bulunmasına yardımcı olmak için gemiye köpek ekipleri de yerleştirildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!