A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

MARPOL 50 yaşında

KARAS REKLAM
MARPOL 50 yaşında
MARPOL 50 Yaşında – Taahhüdümüz devam ediyor' bu yılki Dünya Denizcilik Günü'nün temasıdır.

Denizciler Mutluluk Endeksi'nin kurucusu Steven Jones, mürettebatın ABD sularındaki kirlilik hedefine takılıp kalmasıyla ilgili bu değerlendirmeyi yapıyor. 

Bugün MARPOL'ün 2023 Dünya Denizcilik Günü nedeniyle kutlandığını ve övüldüğünü görmek harika. Bu, endüstri için gerçekten hayati bir araçtır ve denizler elbette daha temiz olsa da, kirliliği yönetme şeklimizi şekillendiren kural ve düzenlemeler olmasaydı muhtemelen daha da kirli olurdu.

Bununla birlikte, her şey tamamen temiz bir seyir değil. Uygulamanın, denizcileri kongre sunağı üzerinde çok kolay bir şekilde kurban edebilecek bazı yönleri var. Aslında, ABD sularında ve limanlarında, kirlilik hedefine yakalanan mürettebat, ihlal iddialarına ilişkin davaları beklerken kendilerini uygun destek veya yardım olmadan bitkin durumda bulabilir.

Geçtiğimiz günlerde ABD'deki vakalarda ihbarın rolü ve gemilerdeki ilişkilerin, gemide mürettebatın birbirlerine, gemi sahibine ve ihbarcı yardım hattına kolayca dönüşebilecek bir bölünmeye yol açmada yaratabileceği etki hakkında tartışmalardaydım. ABD Sahil Güvenlik. 

Bu, başta mali açıdan olmak üzere birçok açıdan büyük bir sorundur. O halde hesap makinesine bazı sayılar koyalım. Yeni bir MARPOL Gözaltı Masrafları Sigortasının (MDCI) geliştirilmesi için sigorta verilerini incelerken, yalnızca ABD'de uygulanan para cezalarının boyutunu değil, aynı zamanda tehlike bayrağını kaldıran hoşnutsuz denizcilere ödenen ücretleri de görünce hayrete düştüm. yetkililer. 

Değerlendirilen 100 vakadan cezaların toplamı 266 milyon doların üzerindeydi. Bileğe atılan 128.000 dolarlık tokattan, daha göz yaşartıcı olana kadar 32 milyon doların üzerinde bir miktar. Suçluları yakalamak için ABD, su yerine tekerleklerin yağlanmasına yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyuyor. Gerçekten de, teşvikleri vaka başına 25.000 dolardan 2 milyon dolara kadar değişiyordu. Bu sağlıklı bir maaş günü ve hata yok. 

Analiz aynı zamanda incelenen vakaların üçte birinden (%36) fazlasında Yunan armatörlerin yer aldığını gösteriyor. ABD'li sahipler ise %9 ile en çok etkilenen ikinci grup oldu. Singapurlu, Japon, Norveçli, Güney Koreli, Danimarkalı ve Alman sahipler de onları takip ediyor ve oldukça benzer katılım seviyelerine sahip oluyorlardı. 

Gemi tiplerine bakıldığında, incelenen vakaların başında kuru yük gemileri ve tankerler geliyor. Kuru dökme yük gemileri vakaların %45'ini oluştururken, tankerler %30'unu oluşturuyor; hepsi birlikte MARPOL ihlalleriyle bağlantılı gemilerin dörtte üçünü oluşturuyor. 

Bu kadar ağır cezalar ve ihbarda bulunmaya yönelik gerçek, pas geçme ve yeşil bir teşvik varken, daha fazla gemi sahibinin gemideki ilişkilere dikkat etmemesi belki de sürpriz olabilir. Sonuçta devlet kanıtını ortaya çıkaranlar, serpinti yapan tüm ekiplerdir. 

Denizciler Mutluluk Endeksi'nin neredeyse her yinelemesinde, gemideki etkileşimlerin, insanların denizde vakit geçirmekten keyif alıp almadıklarını, öğrenip gelişip gelişmediklerini veya tartışıp kavga edip etmediklerini etkilemede ön planda ve merkezde olduğunu görüyoruz. 

Denizcilerin iyi geçindiği yerlerde mutluluk düzeyleri çok daha yüksek, daha düşük olduğu yerlerde ise her türlü gerginlik, stres ve soruna dair hikayeler duyuyoruz. Arızaların ihbarlara dönüşmesi riskini takdir etmek zor değil ve bu da defalarca oluyor. Çatışmaların temel nedeni, refahın ihmal edilmesi ve çözülmemiş şikâyetlerdir.

Bunu akılda tutarak, gemi sahiplerinin dikkatlerini gemideki düzeltmelere çevireceklerini gerçekten düşünebilirsiniz. İlişkileri yönetmek, hayatı daha iyi hale getirmek ve zor zamanların başlangıcını tetiklemesi muhtemel stres tetikleyici noktalarını ortadan kaldırmak. 

Bazıları elbette öyle, ancak diğerleri gemideki morali ve etkileşimleri işlerinden uzak ve farklı bir şey olarak görüyorlar. Normal zamanlarda bu ne yazık ki doğru olabilir. Ancak gemiler ABD sularına girdiğinde güç açıkça 266 milyon farklı şekilde değişiyor. 

Tartışmalar ve anlaşmazlıklar olduğunda, bir geminin ABD'ye gelmesi durumunda ihbar olasılığının neredeyse katlanarak artacağına bahse girebilirsiniz. Bu durum bir sahibin başa çıkması zordur ancak önceden yönetilebilir. 

Evet elbette herhangi bir kirlilik, MARPOL veya kayıt tutma suçunu işlememek iyi bir başlangıç. Bununla birlikte, ABD Sahil Güvenliği geldiğinde iyi yönetilen gemilerde bile sorunlar yaşanabilir. Düdük çalınırsa, para cezası olasılığı vardır. Bu böyle oluyor. 

Eski bir atasözü vardır: "Bir miktar katran için gemiyi mahvetmeyin", yani önemsiz şeylerden tasarruf etmeye çalışarak büyük başarısızlığı riske atmayın ve bu burada da geçerli gibi görünüyor. Dolayısıyla armatörlere, operatörlere ve yöneticilere verilen mesaj açık. Çalışanlarınızı mutlu ettiğinizden emin olun. Bu sadece yapılacak doğru şey değil, aynı zamanda moral ve iyi ilişkilere yapılacak küçük bir yatırım milyonlarca dolar tasarruf ettirebilir. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!