A.S.P.
İstanbul
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

MSC Aries'den 7 Mürettebat İran'dan Ayrılıyor


KARAS REKLAM
MSC Aries'den 7 Mürettebat İran'dan Ayrılıyor
İranlı yetkililer tarafından 13 Nisan'da Hürmüz Boğazı'nda el konulan Portekiz konteyner gemisi MSC Aries'in mürettebatından bazıları, serbest bırakılacak.

Konteyner gemisinin bayrak devleti olan Portekiz, İranlı mürettebat tarafından gözaltına alınan geminin yedi üyesinin 9 Mayıs'ta serbest bırakıldığını doğruladı.

Portekiz hükümeti bu yedi mürettebat üyesinin uyruğunu zamanında ülkelere bildirdi: beş Hindistan vatandaşı, bir Filipinli ve gemideki tek Avrupa Birliği vatandaşı olan bir Estonyalı.

Portekiz Dışişleri Bakanlığı'nın geçen hafta yaptığı açıklamaya göre şu anda gemideki mürettebat 17 kişiden oluşuyor (bir Hint vatandaşı gemiyi önceden terk etmişti).

“Portekiz hükümeti, güçlü bir şekilde savunduğu bu gelişmeyi memnuniyetle karşılıyor. Bununla birlikte İran Hükümetine, uluslararası hukukun geri kalan mürettebat üyelerinin ve MSC Aries gemisinin derhal serbest bırakılmasını gerektirdiğini yineler. Portekiz Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Portekiz'in bu uluslararası yükümlülüklerin tam olarak yerine getirilmesini sağlamak için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğini belirtti.

Hindistan'ın İran büyükelçiliği, X (Twitter) üzerinden MSC Aries gemisindeki beş Hintli denizcinin serbest bırakıldığını ve 9 Mayıs akşamı İran'dan yola çıktığını doğrulayan bir mesaj yayınladı.

Büyükelçilik, serbest bırakılmaların ayrıntılarını paylaşırken, İranlı yetkililere "Büyükelçilik ve Bandar Abbas'taki Hindistan Konsolosluğu" ile yakın işbirliği içinde oldukları için teşekkür etti.

Filipinler Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 10 Mayıs Cuma günü resmi twitter hesabında şunları bildirdi: “Filipinler, MSC Aries'teki dört Filipinli denizciden birinin serbest bırakıldığı ve bugün geç saatlerde eve varacağı yönündeki iyi haberi memnuniyetle karşılıyor. ”

“İran'ın jestini ve Hindistan'ın bu konudaki şefaatini takdir ediyoruz. DFA, gemideki diğer 3 Filipinli denizcinin serbest bırakılması ve ülkelerine geri gönderilmesi için DMW ile birlikte çalışıyor ve onların eninde sonunda evlerine ve ailelerine hızlı bir şekilde dönmelerini umuyoruz,” diye ekledi Filipinler Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı.

Estonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna da 9 Mayıs'ta MSC Aries gemisinde bulunan Estonyalı kişinin serbest bırakıldığını doğruladı. Dışişleri Bakanlığı, "Estonya'ya gidiyor ve ailesine iyi haber verildi" dedi.

Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, sakinin serbest bırakılmasına yönelik çabaların yaklaşık dört hafta sürdüğünü söyledi. Bakan, "Geçtiğimiz haftalarda Estonya sakininin serbest bırakılmasını sağlamak için çalışırken saatlerini takip etmeyen tüm Estonyalı diplomatlara ve ortaklarımıza teşekkür etmek istiyorum" dedi.

RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!