A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
14 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

MSC, Charter Pazarını Kurutuyor

MSC, Charter Pazarını Kurutuyor
Deniz taşımacılığı fiyatları birkaç ticaret hattında baskı altına girmesine rağmen herhangi bir yumuşama belirtisi göstermiyor.

Reuters muhabiri Thomson imzalı habre göre; Konteyner gemisi kiralama piyasası, genellikle yaz sezonunun sonlarına doğru giderken, deniz taşımacılığı fiyatları birkaç ticaret hattında baskı altına girmesine rağmen herhangi bir yumuşama belirtisi göstermiyor.

Bu kopukluk, pahalı uzun vadeli kiralamalara sahip taşıyıcıları finansal stres altına sokabilir.

Ayrıca, piyasadaki açık tonaj eksikliği, MSC'nin ikinci el gemi satın alma konusundaki doymak bilmez iştahıyla daha da kötüleşiyor. Filo kapasitesi , rakip taşıyıcı Maersk'ten neredeyse bir milyon teu uzakta, 5,1 milyon teu'ya yaklaşıyor ve 1,5 milyon teu'luk bir sipariş defteri teslim edilmeye devam ediyor.

Sonuç olarak, Ağustos 2020'den bu yana satın alınan 300'den fazla ikinci el konteyner gemisi ile MSC, hat rakipleri uygun fiyatlı günlük kiralama oranlarında ve daha kısa sürelerde açık tonaj bulmakta zorlanırken, ağındaki talep artışlarına ve yeni hizmet fırsatlarına tepki verebiliyor.

MSC, sahip olduğu filosunu büyüterek, tonaj açısından geleneksel faal olmayan gemi sahiplerine (NOO'lar) daha az bağımlı hale gelir.

Merkezi Cenevre'de bulunan taşıyıcının en son alımlarından biri,  Kasım ayında teslim edilmek üzere NOO MPC Container Ships'ten 22 milyon dolara satın alınan 2010 yapımı 4.256 teu As Emma oldu.

S&P komisyoncuları, MSC'nin ikinci el pazarında açık ara en aktif hat olmaya devam ettiğini ve daha küçük gemiler için çok sayıda devam eden işlemle bağlantılı olduğunu bildirdi.

Taşıyıcı, muazzam satın alma gücü ve ileri teslimatı veya süresi dolmamış kiralamaları olan gemileri kabul etmeye istekli olmasıyla NOO'ların başını çeviriyor.

NOO MPCC, Lomar Shipping'den toplam 136.4 milyon $ karşılığında dört adet 1.750 teu'luk gemi ve 2.200 teu'luk bir gemi satın alarak yaklaşık 70 gemilik portföyünü daha genç, daha küçük boyutlara odaklıyor.

Gemilerin ekli kiralama belgeleri vardır: 1.750 teu'luk gemiler söz konusu olduğunda Maersk ile; 2.200 teu'luk  Queen Esther , yeniden adlandırılacak olan  AS Anne , American Jones Act taşıyıcısı Pasha Hawaii ile günde 42.000 $, yılda yaklaşık 15 milyon $ gibi çok yüksek bir ücretle süresi dolmamış üç yıllık bir sözleşmeye sahipken.

CEO Constantin Baack, "Beş genç, eko-tasarım geminin dahil edilmesi, filomuzun genel bileşimini geliştiriyor ve kazanç ve dağıtım kapasitemizi artıracak" dedi.

Bu arada bugün, Londra merkezli gemi komisyoncusu Braemar, pazarın "sağlam" olduğunu, hem panamax hem de panamax sonrası sektörlerin "nispeten yoğun bir hafta" daha yaşadıklarını bildirdi. Bununla birlikte, 4.000-5.000 teu'luk gemilerin panamax segmentinde tonaj mevcudiyetinin "son derece kıt" olduğunu da sözlerine ekledi.

Ayrıca Alphaliner, konteyner gemisi kiralama piyasası için devam eden olumlu görünümü bildirdi ve "yeni inşa dahil olmak üzere daha büyük boyutlarda çok sayıda anlaşmanın imzalandığı, kapalı kapılar ardında çok şey olduğuna" dikkat çekti.

Açıklamada, "Bu yüksek aktivite, özellikle uzun süreler boyunca büyük gemiler için çok sağlıklı kalan kiralama oranlarını açıkça destekliyor" denildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!